Sygic става първото в историята приложение за GPS навигация, което ще работи с Ford Motor Company

04. 01. 2017

Sygic е първото приложение за GPS навигация, което ще си партнира с Ford. Технологията на Sygic е налична за над 150 милиона потребители на смартфони с операционни системи iOS и Android по целия свят, а нейното водещо в класа си приложение Sygic Car Navigation е оптимизирано да работи безпроблемно с автомобилния сензорен екран SYNC® 3 на Ford.

Двете компании обединиха силите си, за да създадат способността AppLink® между Sygic и SYNC, която ще позволи на потребителите да правят проекция на приложения за навигация директно от смартфон към автомобилния сензорен екран SYNC 3. Тази нова способност задържа очите на пътя и ръцете на волана, правейки проекция на информацията от навигацията върху сензорния екран и използвайки максимално командите с разпознаване на глас.

Главният изпълнителен директор на Sygic Михал Щенкл заяви: „Sygic се е отдала на изучаването и разширяването на границите на навигацията, философия, която допринася пряко за нашата непреходна репутация на лидер в навигацията за свързани автомобили. Ние очакваме с нетърпение разкриването на новите модерни върхови функции и по-нататъшните разработки в нашия портфейл за глобално партньорство през 2017 г.“

Когато даден смартфон бъде сдвоен с автомобила посредством USB кабел, управлението на приложението Sygic бива премахнато от смартфона. Автоматично се прави проекция на приложението върху сензорния екран на автомобила и се свързва към гласовото управление, което прави приложенията за навигация по-удобни за управление. Технологията цели да намали нуждата на шофьора да вдигне и погледне мобилното си устройство.

Според проучване от 2015 г. на Центъра за изследвания Pew две трети от американците вече са потребители на смартфони. От повече от 1600 потребители на смартфони, които са участвали в проучването на Pew, 67% са казали, че при шофиране използват своите смартфони поне от време на време за навигация с инструкции за всеки завой. 31% са казали, че използват често приложения за навигация на своите смартфони.

Sygic е първият създател на мобилни приложения за навигация, който се възползва от способността на AppLink на Ford, за да прехвърли мобилната навигация от екрана на телефона към сензорния екран в автомобила. Предлагана в повече от 200 държави на около 40 езика, технологията Sygic е оптимизирана да работи безпроблемно със SYNC 3 на Ford, давайки на шофьорите по-голям избор за начина на навигация. Приложението Sygic Car Navigation ще бъде пуснато в автомобилите на Ford през 2018 г.

„При положение, че повечето американци сега използват смартфони, а болшинството от тях ги използват за навигация, Ford с гордост представя тази нова способност,“ каза Дон Бътлър, изпълнителен директор на Ford Connected Vehicle and Services. „Ние очакваме тази опция за мобилна навигация да помогне за повишаване на безопасността, като държи очите на шофьорите на пътя, а ръцете им – на волана.“