A világ vezető navigációs alkalmazása, a Sygic új üzemanyagár-kalkulációs funkcióval bővül

Az Oil Price Information Service (OPIS) szolgáltatás által biztosított üzemanyagárak 2016. június 7-én (Android; 2016. június 14-én iOS) kerülnek be az alkalmazásba. A felhasználók megtekinthetik a legfrissebb üzemanyagárakat, és megadhatják az autójuk adatait is, így pontosabb költségbecslést tudnak készíteni. Az új funkció Európában*, az Egyesült Államokban és Kanadában mutatkozik be, melyhez az alkalmazás prémium felhasználói ingyen juthatnak hozzá.

„Ez az új funkció segít a felhasználóinknak abban, hogy szorosabban figyelemmel kísérjék a folyamatosan változó üzemanyagárakat, és megtakarítást érjenek el azokon a területeken, ahol rendelkezésre állnak a legfrissebb üzemanyagárakra vonatkozó információk” – nyilatkozta Michal Štencl, a Sygic vezérigazgatója és alapítója.

Sygic emellett lehetővé teszi, hogy meghatározza a tüzelőanyag-típus, amely lehetővé teszi a vezető pontosabban megbecsülni felhasznált üzemanyag mennyiségét az utazás során, hogy pontosan nyomon költségek változását. Más alkalmazások, így a Google Térkép és a Waze is rendelkeznek hasonló funkcióval, de ezekben nem lehet megadni a konkrét jármű adatait, így a becslésük pontatlanabb.

A BBC szavaival élve a Sygic világ egyik legsikeresebb alkalmazása, amelyet világszerte több száz millióan használnak – könnyen megérthetjük, hogy miért. A világ összes okostelefonjának 74%-ában van GPS-szolgáltatás. A Sygic most új előnyöket kínál e hatalmas közösség számára, hiszen az új funkciónak köszönhetően a felhasználók minden eddiginél pontosabban tervezhetik meg az üzemanyag-fogyasztásukat.

*Kivéve, Bulgária, Horvátország, Egyesült Királyság, Írország, Belgium, Hollandia, Luxemburg és Szlovénia.