Το Fuelio προσθέτει ένα αρχείο διαδρομών, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν τα έξοδά τους στα καθημερινά τους δρομολόγια

10. 12. 2018

Αυτό το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα έξοδα του οχήματός σας και να δημιουργείτε εξατομικευμένες αναφορές κόστους, ενώ διαθέτει και έξυπνη λειτουργία αυτόματης έναρξης

Το Fuelio, η νούμερο ένα δωρεάν εφαρμογή παρακολούθησης κόστους και κατανάλωσης καυσίμου που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο, προσθέτει στην τελευταία του ενημέρωση ένα νέο χαρακτηριστικό παρακολούθησης διαδρομών. Το αρχείο διαδρομών σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε όλες σας τις διαδρομές και να έχετε μια ακόμα καλύτερη επισκόπηση των εξόδων σας.

"Πρόκειται για το χαρακτηριστικό που ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών μας και είναι κατάλληλο για όσους οδηγούς θέλουν να παρακολουθούν τις διαδρομές που κάνουν", αναφέρει ο Adrian Kajda, ιδρυτής του Fuelio. "Σε αυτούς συγκαταλέγονται ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, οδηγοί ταξί ή απλώς θιασώτες -όπως εγώ- που θέλουν να γνωρίζουν πόσο οδηγούν και πόσο τους κοστίζει", προσθέτει.

Μαζί με το αρχείο διαδρομών, στην έκδοση 7.4 του Fuelio προστέθηκε ένα νέο έξυπνο χαρακτηριστικό: η αυτόματη έναρξη. Σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε την εφαρμογή με οποιαδήποτε συσκευή Bluetooth στο όχημά σας, η οποία ενεργοποιεί την εγγραφή μετά τη σύνδεση. Στο τέλος της διαδρομής και αφού γίνει αποσύνδεση, η παρακολούθηση διακόπτεται και αποθηκεύεται αυτόματα. Όλα τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν σε μορφή GPX, επιτρέποντάς σας να τα μοιράζεστε και να τα εισάγετε σε άλλες εφαρμογές.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να δημιουργείτε αναφορές από κάθε διαδρομή, να τις εξάγετε σε μορφή CSV και να τις αποστέλλετε στον εργοδότη σας μέσω email ή για λόγους φοροαπαλλαγής. Η ημερομηνία μπορεί να ρυθμιστεί σε εύρος και κατηγορία.

"Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενδιαφέρον και απολαυστικό είναι ότι σας επιτρέπει να βλέπετε το πραγματικό κόστος καθημερινών διαδρομών, όπως όταν πηγαίνετε στο γραφείο σας, παίρνετε τα παιδιά σας από τον παιδικό σταθμό ή κάνετε τα ψώνια του σαββατοκύριακου", εξηγεί ο Kajda.

Το Fuelio, το οποίο αποτελεί τμήμα της Sygic -του κορυφαίου παρόχου συστημάτων πλοήγησης- δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παρακολουθεί το κόστος καυσίμου και άλλα έξοδα όπως υπηρεσίες, πλυσίματα οχήματος ή στάθμευση μέσα από ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο και φιλικό περιβάλλον χρήσης. Διατίθεται δωρεάν στο Google Play σε 45 γλώσσες.