A Sygic a Ford Motor Company termékeivel használható első GPS-navigációs alkalmazás

A Sygic a Forddal együttműködő első GPS-alkalmazás. A több mint 150 millió felhasználóval rendelkező Sygic az egész világot lefedő technológiája mind az iOS, mind az Android rendszerű okostelefonok felhasználói számára elérhető. A kategóriavezető Sygic Car Navigation alkalmazás emellett a Ford SYNC 3 technológiájával való tökéletes együttműködéshez van optimalizálva.

A két vállalat erőinek egyesítésével megteremtette a Sygic és SYNC közötti AppLink® funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók az okostelefonról közvetlenül a SYNC 3 gépjárműképernyőre vetítsék a navigációs alkalmazásokat. Ez az új lehetőség a navigációs információk érintőképernyőre vetítésével, valamint a hangutasítások segítségével lehetővé teszi, hogy a vezető szemét az úton, kezét pedig a kormányon tartsa.

Michal Štencl, a Sygic vezérigazgatója szerint „a Sygic elkötelezett a navigáció határainak kitágítása mellett. Ez a filozófia közvetlenül hozzájárult az integrált gépjármű-navigációk vezető gyártójaként megszerzett tartós hírnevünkhöz. Alig várjuk, hogy 2017-ben bemutathassuk a legkorszerűbb technológiát képviselő új prémium funkciókat és partneri együttműködésünk újabb fejleményeit.”

Amikor USB-kábelen keresztül egy okostelefont párosít a gépjárművel, a Sygic alkalmazás vezérlése a továbbiakban nem az okostelefonról fog történni. Az alkalmazás automatikusan a gépjármű érintőképernyőjére kerül és a hangvezérléshez kapcsolódik, s ezzel a navigáció kényelmesebben irányítható. A technológia célja, hogy a vezetőnek ne kelljen kezével és szemével a telefonnal foglalkoznia.

A Pew Research Center 2015-ös tanulmánya szerint az amerikaiaknak már a kétharmada használ okostelefont. A Pew felmérésében részt vevő több mint 1600 okostelefon-felhasználó 67 százaléka állította, hogy okostelefonját legalább alkalomszerűen használja részletes navigációra vezetés közben. Harmincegy százalék mondta, hogy gyakran használ navigációt okostelefonján.

A Sygic az első olyan mobil navigációs alkalmazás, amely kihasználja a Ford AppLink funkcióját, és a mobil navigációt a telefonképernyőről a gépjármű érintőképernyőjére helyezi át. A Sygic technológiája több mint 200 országban, körülbelül 40 nyelven érhető el, és a Ford SYNC 3 technológiájával való tökéletes együttműködéshez van optimalizálva, több választást biztosítva a vezetőknek, hogy maguk döntsék el, milyen módon kívánnak navigálni. A Sygic Car Navigation alkalmazás a 2018-as Ford gépjárműveken fog megjelenni.

„Amerikában a legtöbben használnak okostelefont, többségük navigációra is. A Ford büszkén mutatja be ezt az új lehetőséget” – mondta Don Butler, a Ford Connected Vehicle and Services ügyvezető igazgatója. „Várakozásaink szerint ez a mobil navigációs funkció növeli a biztonságot, mivel a vezető a szemét az úton, a kezét pedig a kormányon tarthatja.”