Bestuurders van elektrische voertuigen kunnen nu opladen met een ultieme app met de beste netwerkdekking in Europa

20. 01. 2021

De aanpak van de problematiek betreffende het bereik en het opladen aanpakken is een ware uitdaging voor ontwikkelaars van technologie, maar het lijkt nu binnen handbereik te liggen. Het groeiende netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen is ook concreet aanwezig in de Sygic GPS Navigation, waardoor dit de nr. 1 app is voor bestuurders van elektrische en oplaadbare hybride wagens. In 2020 verdubbelde Sygic het aantal oplaadpunten in de navigatie naar binja 300.000 en er staan al nieuwe partnerships te wachten.

De modus voor Elektrische voertuigen (EV-modus) maakt al sinds mei 2020 deel uit van Sygic GPS Navigation, toen Sygic de modus wereldwijd lanceerde met daarnaast geïntegreerde betalingsmogelijkheden in 38 landen met 150.000 oplaadpunten. Sindsdien hebben meer dan 100.000 individuele gebruikers de modus geactiveerd. De meest actieve gebruikers zijn afkomstig uit Duitsland, Nederland en Spanje.

Als algemene regel geldt dat, hoe meer laadstations en specifieke routeplanners er zijn voor EV, hoe groter de populariteit van de app is. Tot nog toe is Sygic de eerste en enige app die alle services in één biedt: GPS-navigatie, routeplanner met geïntegreerde, nog steeds groeiende database van laadstations en geïntegreerde betaling voor het opladen in de app.

Gratis Smart guide

EV-modus is gratis voor elke Sygic GPS Navigation-gebruiker. Deze is actief door een schuifknop te activeren in de app. U hoeft niets extra te installeren of te registreren. Bestuurders kunnen het model van hun wagen kiezen in de uitgebreide database van elektrische en oplaadbare hybride auto’s met voorgedefinieerde batterij, gemiddeld verbruik en aansluitingstype. Gebruikers kunnen ook alle parameters aanpassen op basis van hun levensechte ervaring. Na het toevoegen van het compatibele oplaadpunt aan de navigatieroute en de controle van zijn realtime beschikbaarheid, hoeft de bestuurder alleen maar de betaalmethode te selecteren, op te laden en te betalen voor de service.

Het aantal oplaadpunten is verdubbeld en blijft toenemen

Na Plugsurfing, de grootste leverancier van oplaadnetwerken in Europa in 2020, heeft Sygic meerdere nieuwe partnerships gevormd waardoor een verdere uitbreiding van de netwerk van oplaadpunten mogelijk was. Nieuwe partners dekken laadstations in Midden-Europa, Oost-Europa en de Balkanlanden. In Sygic GPS Navi vindt u oplaadpunten van leveranciers zoals Greenway, Polyfazer, eJoin en ChargeUp (Unicorn).

"Deze nieuwe partnerships zijn van essentieel belang voor de dekking van lokale markten in Midden- en Oost-Europa. Samen bieden we unieke, probleemloze oplossingen voor bestuurders van elektrische voertuigen. Wij ondersteunen de massale overstap naar elektrische en hybride voertuigen. Daarnaast plannen we om samen te werken aan een diepere integratie voor een gemakkelijker gebruik van alle services. Wij willen onze gebruikers de vrijheid geven om de leverancier van hun voorkeur te kiezen," zegt Sygic's vicepresident voor elektromobiliteit Petr Füzék.

Reizen, opladen en betalen met één app is de toekomst

Er zijn momenteel meer dan 200.000 oplaadpunten met de mogelijkheid van betalingen, direct in de app of via RFID in de EV-modus van Sygic. Het doel is betalingen in de app beschikbaar te maken op zoveel mogelijk oplaadpunten als mogelijk. De voorkeur van de gebruikers is echter de hoogste prioriteit. Volgens het onderzoek van Sygic, is het aandeel gebruikers van de EV-modus dat de voorkeur geeft aan betaling via de app, vergelijkbaar met het aandeel dat de voorkeur geeft aan RFID-kaarten of voor wie de betaalmethode niet uitmaakt. Betalen via de navigatie-app wordt beschouwd als een groot voordeel. Bijna 40% van de respondenten beschouwen opladen als heel eenvoudig of eenvoudig; de meeste respondenten hebben nog steeds meer tijd nodig om gewoon te raken aan openbare oplaadpunten bij het afleggen van lange afstanden.

In 2021 zal het netwerk van oplaadpunten blijven groeien. Sygic wil in de toekomst nog meer eigen functies toevoegen voor elektrische voertuigen en een alles-in-één rijhulp creëren die gebruikers kunnen helpen met hun routeplanning. Deze zal rekening houden met alle specifieke kenmerken van het EV-automodel, bereik, verkeer en andere factoren, waardoor de overgang van wagens met een verbrandingsmotor nog gemakkelijker zal worden. Deze trend wordt ook bevestigd door EV Driver Survey Report 2020, waar 67% van bestuurders van elektrische wagens verklaarden dat ze nog maar zelden naar een benzinestation gaan.