Elbilførere kan nå lade med en ultimat app med den beste nettverksdekningen i Europa

20. 01. 2021

Det er en utfordring for mange teknologiutviklere å komme over rekkevidde- og ladeangsten, men nå ser det ut til å være innen rekkevidde. Det voksende nettverket med ladepunkter for elektriske biler er også håndgripelig i Sygic GPS Navigation, noe som gjør appen til førstevalget for elbil- og plug-in hybridbilførere. I 2020 doblet Sygic antall ladepunkter i navigasjonen opp til 300 000, og nye partnerskap ligger i horisonten.

Modus for elbiler (Electric Vehicles – EV-modus) har vært en del av Sygic GPS Navigation siden mai 2020, da Sygic lanserte modusen over hele verden og med integrert betaling i 38 land med 150 000 ladepunkter. Mer enn 100 000 unike brukere har aktivert modusen siden den gang. De mest aktive brukerne kommer fra Tyskland, Nederland og Spania.

Som en generell regel gjelder: jo flere ladestasjoner og spesifikke ruteplanleggere det er for EV, desto høyere er populariteten til appen. Inntil nå er Sygic den første og eneste appen som tilbyr alle tjenester i ett: GPS-navigering, ruteplanlegger med integrert, fortsatt voksende ladestasjonsdatabase og integrert betaling for lading i appen.

Gratis smart guide

EV-modus er gratis for alle brukere av Sygic GPS Navigation. Den aktiveres ved å slå på en skyvebryter i appen – ingen ekstra installasjoner eller registreringer er nødvendig. Førerne kan velge bilmodellen sin fra den omfattende databasen med elbiler og plug-in hybridbiler med forhåndsdefinert batteri, gjennomsnittlig forbruk og ladekontakttype. Brukerne kan også justere alle parametrene basert på sine virkelige opplevelser. Etter å ha lagt til det kompatible ladepunktet til navigasjonsruten og sjekket tilgjengeligheten i sanntid, velger sjåføren bare betalingsmåte, lader og betaler for tjenesten.

Antall ladepunkter er doblet og fortsetter å øke

Etter Europas største ladenettverksleverandør – Plugsurfing – i 2020, inngikk Sygic flere nye partnerskap som ga en ytterligere utvidelse av ladenettverket. Nye partnere dekker ladestasjoner i Sentral-Europa, Øst-Europa og Balkan-landene. I Sygic GPS Navi finner du ladepunkter fra leverandører som f.eks. Greenway, Polyfazer, eJoin og ChargeUp (Unicorn).

"Disse nye partnerskapene er avgjørende for dekning på lokale markeder i Sentral- og Øst-Europa. Sammen tilbyr vi unike, problemfrie løsninger for elbilførere. Vi støtter massebruken av elbiler og hybridbiler. I tillegg planlegger vi å samarbeide om en dypere integrasjon for enklere bruk av alle tjenestene. Vi ønsker å gi brukerne våre friheten til å velge foretrukket leverandør," sa Sygics administrerende direktør for elektromobilitet, Petr Füzék.

Reise, lade og betale med én app er fremtiden

Det er for tiden mer enn 200 000 ladepunkter med mulighet for betaling, enten direkte i appen eller via RFID i Sygics EV-modus. Målet er å gjøre betaling via appen tilgjengelig på så mange ladepunkter som mulig. Imidlertid er brukernes preferanse høyeste prioritet. Ifølge Sygics undersøkelse kan andelen av EV-modus-brukere som foretrekker betaling via appen, sammenlignes med dem som foretrekker RFID-kort eller ikke har preferanser for betalingsmåten. Betaling via navigasjonsappen regnes som en stor fordel. Nesten 40 % av respondentene anser lading som svært enkelt eller enkelt. De fleste av respondentene trenger fortsatt mer tid til å bli kjent med offentlig lading når de reiser lange avstander.

I 2021 vil nettverket med ladepunkter fortsette å vokse. I fremtiden planlegger Sygic å legge til enda flere dedikerte funksjoner for elbiler og utvikle en alt-i-ett-kjøreassistent, som hjelper brukerne med ruteplanlegging. Den vil vurdere spesifikasjonene til EV-bilmodellen, rekkevidde, trafikk og andre faktorer, noe som gjør overgangen fra biler med forbrenningsmotorer enda enklere. Denne trenden bekreftes også av EV Driver Survey Report 2020, der 67 % av elbilførerne oppga at de neppe vil besøke en bensinstasjon lenger.