Sygic lanserer verdens første navigasjon med integrert betaling for lading

06. 05. 2020

Selskapet legger til EV Mode (Electric Vehicle Mode, elektrisk kjøretøymodus) til flaggskip-navigasjonen Sygic GPS Navigation, og kurerer dermed lade- og rekkeviddeangsten til elbilsjåførene. Med Sygic er det nå enklere enn noen gang å planlegge ruten med kompatible ladepunkter, utføre betaling uten å måtte installere eller bruke andre applikasjoner, og motta sanntidsdata fra ladestasjonene.

Sygic, leverandør av mobil navigasjon og betrodd av mer enn 200 millioner sjåfører globalt, er medlem av CharIN Association, som leder ladestandardiseringsarbeidet gjennom bl.a. monteringen av CCS-kontakten (Combined Charging Standard, kombinert ladestandard) på ladepunkter.

Sygic har som det første selskapet i segmentet, avduket et “Electric Vehicle Mode” (elektrisk kjøretøymodus) med fullt integrerte tjenester for lading.

Alle brukere kan aktivere EV Mode gratis, det lar elbilsjåfører velge eller legge til bilmodellen deres fra den omfattende databasen med forhåndsdefinerte spesifikasjoner av elektriske biler og plug-in hybridbiler, inkludert informasjon om batteri- og ladekapasitet, gjennomsnittlig forbruk og kontakttype.

Brukere kan også justere alle parametere basert på deres egen opplevelse. Alt dette uten å måtte installere eller registrere seg i andre applikasjoner.

“Målet vårt var å introdusere en problemfri og praktisk ladeopplevelse for alle typer elbilsjåfører. Bare aktiver EV Mode, så gjør vi all planleggingen for deg” – Petr Fuzek, Sygics visepresident for elektrisk mobilitet.

“Sjåførene legger til ladepunktet som et veipunkt i navigasjonen, sjekker om det er ledig plass, velger betalingsmetode og lader. Mens de for eksempel nyter en kopp kaffe på et sted i nærheten, får de et push-varsel om at batteriet har nådd et spesifikt nivå og kan betale for tjenesten med én gang”, forklarte Fuzek.

Tidligere i år har Sygic annonsert et partnerskap med Europas største ladenettverktilbyder – Plugsurfing, med over 150 000 ladepunkter i 38 land. Lanseringen av EV Mode er en del av Sygics langsiktige strategi om å bli ledende i elektrisk mobilitet, med en åpen plattform som integrerer ledende ladetjenestetilbydere rundt om i verden, og med dedikerte funksjoner som kurerer rekkevidde- og ladeangst.

Fuzek tror at den globale COVID-19-pandemien og den økonomiske “re-starten” etter krisen “vil akselerere den politiske og sosiale etterspørselen for en økologisk og bærekraftig fremtid”.

“Vi tror at vi etter gjenopprettingen vil oppleve et fall i salg av nye biler, men på samme tid vil markedsandelen for elektriske biler forsette å øke i løpet av de neste månedene”, la han til.

I fremtiden planlegger Sygic å legge til enda flere dedikerte funksjoner for elektriske biler, og lage en alt-i-en kjøreassistent som hjelper sjåfører med å vite nøyaktig rekkevidde på lengre turer ved å vurdere kjørestil, værforhold, trafikk og andre relevante faktorer, og slik gjøre overgangen fra biler med forbrenningsmotorer enda enklere for brukerne.

EV Mode for Sygic GPS-navigasjon er tilgjengelig for alle, gratis. Sygic vil senere i år annonsere en annen betydelig funksjon for elektriske biler basert på samarbeid med utvalgte bilprodusenter som håndterer rekkeviddeangst ved hjelp av avanserte rute-algoritmer skreddersydd spesielt for elektrisk mobilitet.

Petr Fuzek har beskrevet selskapets teknologi i hans siste skriv om elektrisk mobilitet, Dawn of ePower: How to successfully tackle the challenge of range anxiety in electric vehicles and conquer the mass market.