Sygic helpt u uw rijveiligheid te verbeteren met een in spelvorm gegoten algoritme voor chauffeursscores

25. 04. 2019

Chauffeursscore is geïntegreerd in de Sygic SDK, detecteert afleiding tijdens het rijden of versnellen, beloont de chauffeur voor veilig gedrag op de weg en kan bijdragen tot het doel dat is vooropgesteld door de Europese Commissie om verkeersdoden tegen 2030 te verminderen met 50 procent

Sygic, de onderneming die reeds het vertrouwen heeft gekregen van miljoenen chauffeurs in de hele wereld, slaat de handen in elkaar met O2 Slovakia om met zijn unieke technologie bij te dragen tot veiligheid op de weg. De mobiele operator met meer dan 2 miljoen klanten geeft een nieuwe versie uit van een gratis toepassing met geïntegreerde navigatie die chauffeurs beloont voor veilig gedrag op de weg met gratis gegevens.

De SDK met Chauffeursscore-telemetrie, ontwikkeld door Sygic, meet de huidige snelheid en detecteert of de chauffeur een mobiele telefoon gebruikt, zonder dat hiervoor extra hardware nodig is. Op basis van deze twee variabelen wordt de definitieve score berekend. Hoe hoger deze score, hoe meer kans op de beloning. Chauffeurs die 10 ritten in één maand afwerken van in totaal minstens 150 kilometer en 81 punten op 100 behalen, krijgen 1 gigabyte gratis mobiele gegevens.

“Met meer dan 2,3 miljoen geregistreerde personenwagens in Slowakije, de grote klantendatabase van O2 en een campagne waarbij populaire influencers van sociale media in Slowakije worden betrokken, zijn wij overtuigd dat deze integratie van onze technologie op grote schaal zal bijdragen tot veiligheid op de weg op nationaal niveau,” legt Jozef Klinovsky Sygic VP voor Enterprise Solutions bij Sygic,uit.

“Door chauffeurs in spelvorm gegoten realtime feedback te geven, kan Chauffeursscoring risicovol gedrag op de weg, inclusief te snel rijden en verstrooidheid, aanzienlijk verminderen,” voegt hij toe.

Sygic biedt ook het Chauffeursscoring-algoritme als een afzonderlijke SDK dat op maat is gemaakt voor smartphonegebruik en dat tot drie extra gedragstypes zoals versnellen, remmen en bochten rijden, kan detecteren. Daarnaast kan het gemakkelijk worden geïntegreerd in elke vloot- of personeelsbeheeroplossing of worden gebruikt als een spelvorm- en beloningscomponent in de consumentenapps die zijn ontwikkeld door verzekeringsmaatschappijen en mobiele of autobedrijven.

"Als mobiele operator willen we natuurlijk dat onze klanten onze services zoveel mogelijk gebruiken. We willen onze levens niet onnodig op het spel zetten door smartphones te gebruiken tijdens het rijden. Ons doel is het rijden op de openbare weg veiliger te maken door te benadrukken dat het gebruik van smartphones tijdens het rijden gevaarlijk is en ernstige gevolgen voor uw leven kan hebben,” stelt O2 Slovakia CEO, Peter Gazik.

Volgens het onderzoek, uitgevoerd door de Europese Commissie, is afleiding tijdens het rijden verantwoordelijk voor maar liefst 30 procent van alle ongevallen in de Europese Unie. “Alle weggebruikers zullen profiteren van minder afleiding bij andere chauffeurs, omdat ze hierdoor minder risico lopen om betrokken te raken bij ongevallen met verstrooide derden,” onthult het onderzoek.

De Europese Unie heeft het afgelopen jaar 25.100 verkeersdoden geteld. Daarnaast hebben er, voor elke persoon die overleed in een verkeersongeval, ongeveer vijf slachtoffers ernstige letsels met levensveranderende gevolgen opgelopen. Bij 49 procent van de ongevallen waren personenwagens betrokken.

“We zijn klaar om onze technologie te leveren en verder te ontwikkelen om te helpen het doel te bereiken dat door de Europese Commissie is uiteengezet in het nieuwe beleidskader voor verkeersveiligheid 2021-2030 om het aantal verkeersdoden in de Europese Unie tussen 2020 en 2030 te verminderen met 50 procent,” vertelt Klinovsky.

De demoversie van het Chauffeursscoring-algoritme kan worden getest op aanvraag via de hiervoor voorziene Sygic-webpagina.