A Sygic bemutatta a Family Locator alkalmazáshoz készített Flight Tracker funkcióját

22. 06. 2016

A Sygic, a világ legfejlettebb navigációs alkalmazásának fejlesztője bejelentette, hogy a népszerű Family Locator alkalmazásának összes felhasználója hozzáférhet a megújított Flight Tracker funkcióhoz. Ez a funkció korábban csak a prémium felhasználók számára volt elérhető, ám mostantól minden szülő nyomon követheti gyermekeit, bárhol is legyenek éppen a világban.

A 130 milliónál is több felhasználóval büszkélkedő Sygic lefedi az egész Földet, eltekintve néhány szigettől. A FlightAware partneri közreműködésének segítségével a Sygic tájékoztatni tudja a családokat a repülőgépek indulásáról, érkezéséről, késéséről, illetve a járatok törléséről úgy, hogy ehhez nincs szüksége GPS-re vagy adatkapcsolatra. Az új frissítésnek köszönhetően a Family Locator a világ első olyan alkalmazásává vált, amely ingyenes alapszintű repülőjárat-követési funkciót kínál a családtagoknak. A felhasználók mostantól nyomon követhetik szeretteiket, bárhova is utaznak azok.

„Mivel mindenki szabadon utazhat, komoly igény van arra, hogy a családtagok mindig tudathassák egymással a tartózkodási helyüket” – nyilatkozta Michal Štencl, a Sygic CEO beosztású alapítója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Family Locator és a Flight Tracker segítségével gondoskodhatunk a családok nyugalmáról, amikor szeretteik éppen utaznak valahova.”

Az iOS és az Android platformon egyaránt elérhető Family Locator számos ingyenes funkciót kínál, emellett exkluzív lehetőségeket is biztosít a prémium felhasználóknak. Az ingyenes funkciók közé tartozik a repülőjáratok követése a járatok alapvető adatainak megjelenítésével, a hely valós idejű megjelenítése, a járatra való bejelentkezésekre és vészhelyzetekre vonatkozó értesítések, a biztonságos és a nem biztonságos zónák jelzése, valamint az ingyenes üzenetküldés. A Premium kategóriájú felhasználók emellett részletesebb adatokat kaphatnak a repülőjáratokról és hét napra visszamenően megtekinthetik a szeretteik tartózkodási helyének és utazásainak előzményeit. A Family Locator alkalmazás 70 000 család által végzett tesztelés és jóváhagyás során elnyerte továbbá a „Parent Tested Parent Approved” (Szülők által tesztelt, szülők által jóváhagyott) díjat is.

Minden évben emberek ezrei tűnnek el utazás közben. Az elmúlt két évtizedben négymilliónál is több ember veszett el világszerte. Az eltűnt rokonok rengeteg elkeseredett családtagot hagytak hátra. A Family Locator és a Flight Tracker használatával mostantól mindenki nyugodt lehet szerte a világon – a családok valós idejű adatokat kapnak utazó családtagjaik tartózkodási helyéről, akár szárazföldön, akár a tengeren akár a levegőben utaznak.

„A Family Locator felbecsülhetetlen értékű eszköz a családok számára a kapcsolattartáshoz” – folytatta Michal Štencl. „A Sygic számára nagy büszkeséget jelent, hogy a piacon elérhető GPS-alkalmazások leginnovatívabb családját ajánlhatja az ügyfeleinek, és verhetetlen megoldást kínálhat elérhető módon ahhoz, hogy a szülők biztonságban tudhassák a gyermekeiket, bármilyen életkorúak is legyenek.”