Sygic biedt eindelijk ook CarPlay in haar GPS-navigatie voor vrachtwagens en caravans

15. 11. 2023

Een langverwachte functie van navigatie die op de voorruit van een voertuig wordt gespiegeld, is nu beschikbaar voor gebruikers van Sygic GPS Truck and Caravan Navigation. Sygic heeft gereageerd op de vraag van bestuurders van groep voertuigen en is gestart met de implementatie van CarPlay voor iOS-apparaten. Android Auto volgt binnenkort.

Sygic GPS Truck & Caravan Navigation staat ten dienste van een sterk groeiend consumentensegment van individuele professionele vrachtwagenchauffeurs en caravanliefhebbers met meer dan vijf miljoen gebruikers. Chauffeurs met mobiele iOS-apparaten kunnen deze nu koppelen met een voertuig en genieten van een naadloze navigatie-ervaring via een breder autodisplay en een ingebouwd geluidssysteem, dankzij de nu ook ondersteunde verbinding via Apple CarPlay.

Sygic GPS Truck & Caravan Navigation is specifiek ontworpen voor de unieke vereisten van grote voertuigen en onderscheidt zich hierdoor van traditionele navigatiesystemen. Deze toepassing biedt op maat gemaakte routes die de prioriteit geven aan veiligheid en comfort door rekening te houden met de afmetingen van het voertuig, de maximumsnelheid, emissies en specificaties voor HAZMAT-cargo.

De beschikbaarheid van offline kaarten in Sygic-navigatie is een populaire functie die ononderbroken navigatie garandeert, zelfs in gebieden met een beperkte connectiviteit. Daarnaast biedt de oplossing verkeer en aankomsttijden in real time, waarschuwingen voor flitspalen, meldingen van snelheidslimieten of dynamische rijbaanbegeleiding.

Android-gebruikers kunnen uitkijken naar een update die er binnenkort aankomt dit jaar. Hiermee kunnen ze hun Sygic GPS Truck and Caravan via Android Auto spiegelen op een infotainmentsysteem van het voertuig.