Sygic lanceert de Dashcam van de volgende generatie voor zijn mobiele navigatie

12. 06. 2019

Het slimme alternatief voor hardware-dashcams krijgt de voordelen van een geavanceerde smartphone-camera en een optische sensor voor het produceren van HD-video’s, waardoor de chauffeur het bewijs in handen heeft in geval van een ongeval.

Sygic, al meer dan 25 jaar de wereldwijde leider op het vlak van navigatie, heeft een nieuwe versie gelanceerd van Dashcam, de slimme add-on voor mobiliteit voor haar paradepaardje GPS Navigation. Deze nieuwe aanwinst introduceert meerdere nieuwe functies, waaronder een herwerkte gebruikerservaring en design, geluidsopname en nieuwe instellingen voor de videokwaliteit en de duur van individuele clips.

“De add-on voor onze Sygic GPS Navigation biedt gemoedsrust voor iedereen die geen hardware-dashcamera heeft of die vaak een auto deelt of huurt. Als u betrokken raakt bij een ongeval, hebt u alvast een back-up achter de hand,“ zegt Sygic product manager Lukas Dermek.

De nieuwe versie van Dashcam bevat ook verschillende extra veiligheidsfuncties, waaronder Automatisch opslaan bij een botsing, wanneer de smartphone-acceleratiemeter een gebeurtenis met hoge G-kracht detecteert, Automatisch opslaan geactiveerd door beweging van de auto en een video-overlay met de datum, tijd, snelheid en straat in het gegeven. De slimme add-on kan de gebeurtenissen ook op de achtergrond opnemen waarbij de smartphone de navigatie toont.

“Dashcam vereist geen installatie van extra hardware en haalt voordeel uit de high-end hardware met een acceleratiemeter, een camerasensor en een nauwkeurige GPS-module die bij uw smartphone wordt geleverd. Dit alles is niet aanwezig in de meeste van de onafhankelijke aftermarket dashcamera’s,“ legde Dermek uit.

De versie van de Dashcam add-on voor Sygic GPS Navigation is beschikbaar in de nieuwste update voor iOS en Android.