Sygic lanserar världens första navigering med integrerad betalning för laddning

06. 05. 2020

Företaget lägger till sitt flaggskeppsnavigering Sygic GPS Navigation ett elbilsläge (Electric Vehicle Mode - EV-läge) som löser elbilsförarens oro för laddning och räckvidd. Att planera rutten med kompatibla laddningspunkter, bearbeta betalningar utan att installera eller använda några andra applikationer och få realtidsdata från stationerna var aldrig lika enkelt som nu med Sygic.

Sygic, den mobila navigationsleverantören, som är betrodd av mer än 200 miljoner förare över hela världen, är medlem i CharIN Association som leder laddningsstandardiseringen, till exempel installationen av CCS-kopplare (Combined Charging Standard - Kombinerad laddningsstandard ).

Sygic har avslöjat som det första företaget inom segmentet ett dedikerat ”Elbilsläge” med helt integrerade tjänster för laddning.

Alla användare kan aktivera EV-läget gratis, det gör det möjligt för förare av elfordon att välja eller lägga till sin bilmodell från den omfattande databasen med elektriska och plug-in hybridbilar med fördefinierade specifikationer inklusive batteri och laddningskapacitet, genomsnittlig förbrukning och anslutningstyp.

Användare kan också justera alla parametrar efter sina verkliga erfarenheter. Allt utan att behöva installera eller registrera sig i någon annan applikation.

Vårt mål var att införa en problemfri och bekväm laddningsupplevelse för alla typer av förare som använder en elbil. Aktivera bara EV-läget så gör vi all planering för dig, säger Sygics vice vd för elektromobilitet Petr Fuzek.

"Förarna lägger till laddningspunkten som en vägpunkt för navigeringen, kontrollerar om den har en ledig plats, väljer betalningsmetod och laddning. Medan de till exempel njuter av ett kaffe på en närliggande plats, kommer de att få en push-meddelande om att batteriladdningen har nått en viss nivå och kan betala för tjänsten direkt, "förklarade Fuzek.

Tidigare i år har Sygic tillkännagivit ett partnerskap med Europas största leverantör av laddningsnätverk - Plugsurfing med över 150 000 ställen i 38 länder.

Lanseringen av EV-läget är en del av Sygics långsiktiga strategi till att bli ledande inom elektrisk rörlighet med en öppen plattform som integrerar ledande leverantörer av laddningstjänster runt om i världen och med de dedikerade funktionerna för att hantera oron för räckvidd och laddning.

Fuzek anser att de globala pandemierna från COVID-19 och den ekonomiska "omstarten" efter krisen "kommer att påskynda den politiska och sociala efterfrågan på en ekologisk och hållbar framtid."

"Vi tror att efter återhämtningen kommer vi att uppleva en minskning av nybilsförsäljningen, men samtidigt ökar marknadsandelen för elfordon kontinuerligt under de kommande månaderna," tillade han.

I framtiden planerar Sygic att lägga till ännu mer dedikerade funktioner för elfordon och skapa en allt-i-ett-körassistent, vilket hjälper användare att känna till det exakta räckvidden på långa resor genom att ta hänsyn till körstil, utomhusväderförhållanden, trafik och andra påverkande faktorer, och göra övergången från förbränningsmotorbilar ännu enklare för dem.

Elbilsläget för Sygic GPS-navigering är gratis för alla. Sygic kommer senare i år att tillkännage en annan viktig funktion för elfordon baserat på samarbete med utvalda biltillverkare, som kommer att hantera oron för räckvidd med avancerade routingalgoritmer som är skräddarsydda specifikt för elektromobilitet.

Petr Fuzek har beskrivit företagets teknik i sin senaste vitbok om elektromobilitet Gryningen för ePower: Hur man lyckas lösa utmaningen med oron för räckvidd bland elfordon och erövra massmarknaden.