A Sygic bemutatja a mobil navigációjához kínált Dashcam következő generációját

12. 06. 2019

A hardveres fedélzeti kamerák intelligens alternatívája a korszerű okostelefon-kamerák és HD videofelvételek készítésére alkalmas optikai érzékelők előnyeit kihasználva baleset esetén bizonyítékot szolgáltat a gépjárművezető részére

A navigáció terén több mint 25 éve világvezető Sygic a Dashcam okos mobileszközökhöz elérhető bővítmény új verzióját mutatja be GPS-navigációs zászlóshajójához. Ez az újdonság számos új funkciót kínál, többek között átdolgozott felhasználói élményt és arculatot, hangrögzítési lehetőséget és a videó minőségére, valamint az egy felvétel hosszára vonatkozó új beállítási lehetőségeket.

„A Sygic GPS Navigation termékünkhöz kínált bővítmény egy megbízható eszköz mindenki számára, aki nem rendelkezik hardveres fedélzeti kamerával, vagy gyakran használ gépjármű-megosztási, illetve -bérlési szolgáltatásokat. Baleset esetén kéznél van a biztonsági háttér” – mondja Lukas Dermek, a Sygic termékmenedzsere.

A Dashcam új verziója további biztonsági funkciókat kínál, többek között az ütközés esetén történő automatikus mentést, amikor az okostelefon gyorsulásmérője erős gyorsulási erőt érzékel, a rögzítés automatikus indítását a gépjármű mozgásának érzékelésekor, valamint a videóra vetített információkat dátummal, időponttal, sebességgel és az út nevével. Ez az intelligens bővítmény a háttérben is képes az eseményeket rögzíteni, miközben az okostelefonon a navigáció látható.

„A Dashcam nem igényli további hardver telepítését, hanem az okostelefonokban lévő korszerű hardvert, többek között a gyorsulásmérőt, a kamera érzékelőjét és a nagy pontosságú GPS-modult használja, amelyek az utólag megvásárolható, önálló fedélzeti kamerákban többnyire nem találhatók meg” – magyarázta Dermek.

A Dashcam bővítmény Sygic GPS Navigation szoftverhez elérhető verziója az iOS és Android rendszerekhez kínált legújabb frissítésekben érhető el.