A Sygic GPS Navigation biztosítja az Android rendszerhez való csatlakozást, de a Google továbbra is korlátozza az Android Auto rendszert

05. 09. 2019

A Google makacsul zárva tartja az Android Auto rendszerhez való csatlakozást a külső térkép- és navigációfejlesztők előtt. Csak saját navigációs alkalmazásait, a Google Térképet és a Waze alkalmazást engedi ezen a platformon használni. A Sygic folyamatosan nyomást gyakorol a Google-re, hogy nyissa meg az Android Auto rendszer felé történő csatlakozás lehetőségét, és biztosítsa a választást szabadságát az Android okostelefonokkal rendelkező felhasználók számára.

A több mint 200 millió gépjárművezető számára megbízható navigációt biztosító Sygic bevezette a MirrorLink rendszerhez való csatlakozási lehetőséget az Android eszközökön futó Sygic GPS Navigation alkalmazásához. Ez az újdonság lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Android okostelefonjukat vagy táblagépüket az Apple CarPlay rendszerhez hasonló módon közvetlenül a gépjármű beépített képernyőjéhez csatlakoztassák. A vállalat az év hátralévő részében további csatlakoztatási lehetőségeket fog kínálni.

„Szeretnénk, ha az általunk kínált navigáció mindenki számára elérhető lenne, beleértve az Android-felhasználókat is. Sajnos a legkorszerűbb gépjárműveket és okostelefonokat támogató csatlakozási felület, az Android Auto továbbra is csak a Google navigációs alkalmazásaira van korlátozva” – mondja Martin Strigac, a Sygic elnöke.

„Az elmúlt évben az Apple megértette, hogy a CarPlay rendszer külső szereplők felé történő megnyitásával nem sérülnek saját üzleti érdekei, sőt, mindez elősegíti az újítások és friss innovációk megjelenését a platformon, és mindennek az Apple CarPlay vásárlói lesznek a nyertesei” – teszi hozzá.

A Sygic 2014 óta élen jár a gépjárművek rendszeréhez való csatlakoztatási megoldások fejlesztésében, és az első olyan vállalatok egyike volt, amely lehetővé tette a navigáció tükrözését a gépjármű képernyőjén. A Sygic tavaly óta szinte az összes gépjármű-csatlakoztatási szabványt támogatja, beleértve a CarPlay, MirrorLink, Smart Device Link (SDL) és Bosch mySPIN rendszereket.

„Amíg a Google az egyik legnépszerűbb Android-funkció, az Android Auto tekintetében nem hagy fel monopolisztikus viselkedésével és ezen keresztül a piac korlátozásával, addig a beépített képernyőn megjelenő navigáció élményét nem tudjuk minden felhasználónk gépjárművében biztosítani” – magyarázta Strigac.

A Sygic GPS Navigation legfrissebb, Android rendszeren MirrorLink csatlakozási lehetőséget biztosító verziója letölthető a Google Play áruházból.