Sygic lanceert de eerste navigatie ter wereld met geïntegreerde betaling voor het opladen

06. 05. 2020

Naast haar paradepaardje Sygic GPS Navigation, heeft Sygic nu ook de EV Mode (Electric Vehicle Mode = Elektrische voertuigmodus) toegevoegd. Hiermee worden de zorgen die bestuurders van elektrische voertuigen zich maken over het rijbereik en het opladen, van de kaart geveegd. Het plannen van routes met compatibele oplaadpunten, het verwerken van betalingen zonder enige andere extra toepassingen te installeren of te gebruiken en het verkrijgen van realtime gegevens van de stations, was nog nooit zo eenvoudig als nu met Sygic.

Sygic, de verkoper van mobiele navigatie, vertrouwd door meer dan 200 miljoen bestuurders in de hele wereld, is lid van CharIN Association die de standaardisatie van het opladen leidt, zoals de implementatie van de CCS-connector (Combined Charging Standard).

Als eerste onderneming in dit segment heeft Sygic de specifiek voorziene “EV Mode” (Electric Vehicle Mode) onthuld met volledig geïntegreerde services voor het opladen.

Elke gebruiker kan de EV Mode gratis activeren. Hiermee kunnen bestuurders van elektrische voertuigen hun automodel kiezen in of toevoegen aan de uitgebreide database van elektrische en herlaadbare hybride auto’s met vooraf gedefinieerde specificaties, inclusief batterij en laadcapaciteit, gemiddeld verbruik en connectortype. Gebruikers kunnen ook alle parameters aanpassen op basis van hun levensechte ervaring.

Alles zonder dat u iets hoeft te installeren of registreren in welke toepassing ook.

"Ons doel was het introduceren van een zorgeloze en handige oplaadervaring voor elke soort bestuurder die een elektrische auto gebruikt.

Activeer gewoon de EV Mode en wij doen al de planning voor u” zei de vicepresident voor elektromobiliteit Petr Fuzek van Sygic.

"De bestuurder voegt het oplaadpunt toe als een wegpunt voor de navigatie, controleert of er een vrije plaats is, selecteert de betaalmethode en het opladen. Terwijl u bijvoorbeeld van een koffie geniet in de buurt, ontvangt deze een pushmelding dat het opladen van de batterij een bepaald niveau heeft bereikt en onmiddellijk kan betalen voor de service," lichtte Fuzek toe.

Eerder dit jaar heeft Sygic een partnership gesloten met Plugsurfing, de grootste leverancier van oplaadnetwerken met meer dan 150.000 punten in 38 landen.

De release van de EV Mode maakt deel uit van de strategie van Sygic op lange termijn om leider te worden in de elektrische mobiliteit met een open platform dat toonaangevende leveranciers van oplaadservices in de hele wereld bevat en specifieke functies die de problematiek betreffende het bereik en het opladen aanpakken.

Fuzek denkt dat de wereldwijde pandemie van COVID-19 en de economische “herstart” na de crisis "de politieke en sociale vraag naar een ecologische en duurzame toekomst zal versnellen."

"Wij zijn ervan overtuigd dat we na het herstel een daling in de verkoop van nieuwe wagens zullen waarnemen, maar dat het marktaandeel van elektrische voertuigen in de daaropvolgende maanden continu zal toenemen,” voegde hij hieraan toe.

In de toekomst plant Sygic om nog meer specifieke functies voor elektrische voertuigen toe te voegen en een alles-in-één rijhulp te creëren die gebruikers helpt om het exacte bereik bij lange reizen te kennen, rekening houdende met hun rijstijl, de weersomstandigheden, het verkeer en andere beïnvloedende factoren.

Dit alles zal het de gebruiker nog gemakkelijker maken om over te stappen van een auto met verbrandingsmotor.

De EV Mode (Electric Vehicle Mode = elektrische voertuigmodus) voor Sygic GPS Navigation is gratis beschikbaar voor iedereen.

Sygic zal later dit jaar nog een belangrijke functie aankondigen voor elektrische voertuigen, gebaseerd op de samenwerking met geselecteerde autofabrikanten die de zgn. 'range anxiety', de angst om het reisdoel niet te halen, zal aanpakken door geavanceerde routingalgoritmen specifiek ontworpen voor elektromobiliteit.

Petr Fuzek heeft de bedrijfstechnologie beschreven in zijn laatste whitepaper over elektromobiliteit Dawn of ePower: How to successfully tackle the challenge of range anxiety in electric vehicles and conquer the mass market.