Sygische GPS-navigatie biedt connectiviteit voor Android, maar Android Auto is nog steeds geblokkeerd door Google.

05. 09. 2019

Google houdt hardnekkig Android Auto connectiviteit gesloten voor 3rd party kaart- en navigatie ontwikkelaars. Alleen de eigen navigatie-apps, Google Maps en Waze, zijn toegestaan op het platform. Sygic zet Google onder druk om de Android Auto-connectiviteit te openen en biedt klanten ook op Android-smartphones keuzevrijheid.

Sygic, de vertrouwde navigatie van meer dan 200 miljoen bestuurders, heeft de MirrorLink-connectiviteit toegevoegd aan Sygic GPS-navigatie voor Android-apparaten. Deze nieuwigheid stelt gebruikers in staat om hun Android-smartphones of -tablets rechtstreeks aan te sluiten op het ingebouwde scherm van de auto met een vergelijkbare ervaring als Apple CarPlay. Het bedrijf zal later dit jaar meer autoconnectiviteit toevoegen.

"We willen onze navigatie beschikbaar maken voor iedereen, ook voor Android-gebruikers. Helaas is de connectiviteit die de meeste huidige auto's en smartphones - Android Auto- ondersteunt nog steeds beperkt tot Google-navigatie apps", aldus Martin Strigac, CEO van Sygic.

"Vorig jaar begreep Appledat het openen van CarPlay voor navigatie-apps van derden hun zakelijke belangen niet zal schaden, maar in plaats daarvan frisse lucht en een geest van innovatie naar het platform zal brengen en Apple CarPlay klanten zijn de winnaars," voegde hij eraan toe.

Sygic is sinds 2014 pionier op het gebied van autoconnectiviteit en was een van de eerste bedrijven die de gebruikers in staat stelde om de navigatie op het ingebouwde scherm van de auto te spiegelen. Sinds dat jaar ondersteunt Sygic bijna alle standaarden voor autoconnectiviteit, waaronder CarPlay, MirrorLink, Smart Device Link (SDL) en Bosch mySPIN.

"Totdat Google stopt met het blokkeren van de markt met zijn monopoliepositie voor een van de populairste Android-functies - Android Auto- zijn we niet in staat om de ingebouwde schermnavigatie-ervaring aan alle auto's van klanten te bieden," legt Strigac uit.

De nieuwste versie van Sygic GPS-navigatie met MirrorLink-connectiviteit voor Android is beschikbaar om te downloaden in Google Play.