MWC 2019: A Sygic és a Ford bemutatta első, tehergépjárműhöz csatlakozó navigációs útvonaltervező rendszerét

25. 02. 2019

A következő, legújabb frissítés lehetővé teszi az egyes piacokon elérhető Ford SYNC® csatlakozási rendszerrel ellátott kamionok, teherautók, pickupok, és lakóautók vezetői számára, hogy elkerüljék a keskeny utakat, alacsony hidakat és bármilyen egyéb, járművükre érvényes korlátozást.

A Sygic – az egyetlen, összes csatlakoztatási szabványt támogató, navigációsrendszer-gyártó – a tehergépjármű-útvonal-tervezési megoldásokat és a hivatásos gépjárművezetők számára kínált egyéb hasznos szolgáltatásokat felvonultató barcelonai MWC 2019 kiállításon bemutatta a Truck Navigation fedélzeti rendszerhez készített csatlakoztatási szolgáltatását.

Az elkövetkező frissítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a korszerű, 3D offline navigáció képét az információs és szórakoztató rendszeren jelenítsék meg, és többféle biztonsági funkció előnyeit élvezzék.

„2014. óta élen járunk a gépjárművekhez történő csatlakoztatás terén. A tehergépjármű-üzletág számunkra egy újabb mérföldkövet jelent, számtalan csatlakoztatási feladattal és lehetőséggel, amelyeket hamarosan bemutatunk” – mondta Martin Strigac, a Sygic vezérigazgatója.

A Sygic Truck Navigation szolgáltatását naponta több mint egymillió hivatásos gépjárművezető használja, és többféle biztonsági és intelligens funkciót kínál. A térképek városon kívüli, internetkapcsolat nélküli területeken is használhatók, köszönhetően a tájékozódást segítő 3D tereptárgy- és épületmodelleket kínáló offline térképeknek.

A kamionok és lakóautók vezetői többféle, a számukra dedikált módon kialakított útvonaltervezési funkcióra hagyatkozhatnak. Ide tartozik a gépjármű paramétereinek és maximális sebességének beállítása a korlátozások, keskeny utak és alacsony hidak elkerülése érdekében.

Az útvonal tervezése során a vezetők használhatják a Sygic Truck Route Sender Google Chrome-bővítményt, amelyen keresztül korlátlan számú köztes pontot küldhetnek közvetlenül a Truck Navigation alkalmazásba. Az alkalmazás a legjobb üzemanyag-hatékonyságnak megfelelően optimalizálja az útvonalat, miközben a felhasználó több millió, tehergépjárművek és lakóautók számára fontos hasznos hely (POI) közül választhat.

„Komoly lehetőségeket látunk az ilyen típusú gépjárművekhez fejlesztett csatlakoztatott navigáció terén. Egyre több tehergépjármű-gyártó gondolkozik beépített, csatlakoztatható információs és szórakoztató rendszerekben” – magyarázta Strigac.

Hozzátette továbbá, hogy „Ebben a szegmensben a térképek mélyebb, a gépjármű érzékelőinek adataival és telemetriai rendszereivel együtt történő integrációja különösen hasznos, ha a flották működési hatékonyságát kívánjuk javítani. Így egy professzionális navigációs SDK biztosítása a lehetőségek teljesen új tárházát nyitja meg.”

A 2.3 vagy újabb verziójú, a Ford SYNC®-et támogató Sygic Truck Navigation Android-eszközökre március végén, iOS-eszközökre pedig a harmadik negyedév során fog megjelenni.

A Sygic Truck Navigation ingyenesen letölthető az Apple App Store és Google Play áruházakból. Arról, hogy a Sygic miként integrálja a gépjármű érzékelőitől kapott adatait, alegfrissebb blogbejegyzésben olvashat további információkat.