Помощник-водач за XXI век: Sygic представя функцията Driving Assistant (Помощник при шофиране) за автомобили с активирана система Sync 3 от Ford

26. 02. 2018

Sygic, най-усъвършенстваното приложение за навигация в света, показва днес новата си функция Driving Assistant (Помощник при шофиране) за автомобили Ford. Driving Assistant (Помощник при шофиране) е интерактивна функция от типа „помощник-водач“ с гласово управление, която дава възможност на водачите да задават въпроси за разположени наблизо зони за почивка, ресторанти, хотели и дори задръствания по маршрута – и всичко това, докато ръцете им са върху волана, а очите им не се отделят от пътя.

Приложението Sygic Car Navigation с възможност за свързване със системата за информация и развлечения на автомобила е оптимизирано за безпроблемна работа чрез сензорния екран на автомобила със Sync 3 AppLinkна Ford чрез технологията Smart Device Link(SDL) на автомобилния гигант. Приложението вече предлага на потребителите достъп до GPS инструменти за картографиране, данни за трафика в реално време, съвети за паркиране и информация в реално време относно цените на горивото.

Сега новата функция Driving Assistant (Помощник при шофиране) на Sygic осигурява още по-голяма безопасност и удобство. Водачите трябва само да натиснат един бутон на волана и да използват гласови команди, като „Намери хотел“, „Намери бензиностанция“ или „Как е трафикът по-нататък?“ Приложението отговаря на един от 24-те избираеми езика, като изброява на глас всички съответни резултати. Ако водачът инструктира Driving Assistant (Помощник при шофиране) да смени маршрута или да осигури навигация до нова дестинация, приложението дава гласови указания.

Въпреки че разсейването при шофиране продължава да бъде световен проблем, проучванията показват, че хората все още не се стараят да променят навиците си. През 2015 г. произшествията поради разсейването при шофиране са стрували 3477 живота в САЩ, а проведено наскоро проучване показва, че повече от половината от изразилите мнението си смятат за естествено да преглеждат приложения, текст и информация от GPS навигацията, докато шофират.

Новата функция Driving Assistant (Помощник при шофиране) демонстрира още веднъж постоянния ангажимент на Sygic към безопасността, което дава възможност на водачите да се възползват от удобството на услугите на приложението за навигация без рисковете за разсейване.

„Новата функция ви създава усещането, че до вас седи ваш приятел, който ви помага при навигацията и бди за безопасността ви“, казва Франциск Юрас, мениджър по автомобилни продукти в Sygic. „Без дори да трябва да отделяте очите си от пътя или ръцете от волана, приложението за навигация ще ви заведе до най-близката зона за отдих или бензиностанция, ще ви преведе по алтернативен маршрут, за да избегнете задръстване, или ще ви заведе до конкретния ресторант, който сте поискали.“

За потребителите с лиценз Premium на Sygic се предлагат допълнителни функции, които включват Fuel Assistant (Помощник за горивото), който ви уведомява, когато в резервоара остава малко гориво, както и Tire Pressure Assistant (Помощник за налягането на гумите), който предупреждава при ниско налягане в гумите и насочва водачите към най-близката станция за обслужване.

Новата функция Driving Assistant (Помощник при шофиране) на Sygic ще бъде представена на 26 февруари по време на конгреса на мобилните оператори Mobile World Congress (MWC) в Барселона, Испания, въвFira Gran Via на щанда на Ford в Зала 1.

За Sygic Car Navigation
Приложението за навигация на Sygic е оптимизирано за безпроблемна работа със системите за информация и развлечения на автомобили Ford, свързвайки смартфона ви със сензорния екран на таблото. Шофьорите могат да управляват командите от волана, от бутоните на таблото или от сензорния екран. Технологията цели да намали нуждата на шофьора да вземе и погледне мобилното си устройство. Sygic доставя приложението си на множество производители на автомобили, включително SKODA, Honda, Volkswagen, Citroen, Jaguar, LAND-ROVER, Peugeot и Seat. Sygic беше обявено на CES 2017 и стана първото в историята приложение за GPS навигация, работещо с SYNC AppLink на Ford Motor Company.