Sygic kondigt de pre-launch van Easy-to-Integrate Driver Scoring SDK voor Fleet Drivers aan

26. 03. 2019

Het gebruik van telemetrie voor gedrag van chauffeurs van wagenparken kan incidenten met 87 procent en onderhoud met 30 procent doen dalen.

Sygic, de verkoper van gps-navigatie en waarop wereldwijd meer dan een miljoen professionele chauffeurs vertrouwen een nieuwe Driver Scoring SDK voor wagenparken onthuld. De nieuwe functie werkt offline en is eenvoudig te integreren in bestaande oplossingen, inclusief mobiele apps en fleet management, zonder extra hardwarekosten.

Om de beste nauwkeurigheid te bereiken, maakt Sygic-technologie gebruik van smartphonesensoren, inclusief GPS-positie en versnellingsmeter. Op basis van deze gegevens analyseert het unieke algoritme het gedrag van de chauffeur achter het stuur in realtime en dit resulteert in de score van de chauffeur. Elke rit wordt automatisch geregistreerd, zonder dat er extra interactie met de chauffeur nodig is.

"Uniek aan onze technologie is dat advies wordt gegeven aan de chauffeurs op het moment dat ze de fout maken. Bovendien wordt de score opgeslagen en kan deze later door hun bedrijf worden geëvalueerd om beloningen te verzamelen of maandelijkse grafieken van de beste chauffeurs te maken," aldus Jozef Klinovsky, VP voor Enterprise Solutions in Sygic. "We zijn ervan overtuigd dat gemotiveerde chauffeurs minder fouten maken, met als gevolg minder ongevallen en een langere levensduur van de auto," voegde hij eraan toe.

De score van de de chauffeur wordt berekend aan de hand van vijf variabelen: snelheid, acceleratie, remmen, bochten nemen en afleidingsniveau. Elke gebeurtenis wordt geregistreerd in het routeverslag en direct naar de chauffeur doorgestuurd.

Bespaar op onderhoudskosten

Sygic gaat in op de trend waarbij oplossingen voor beheer van wagenparken en personeel steeds meer vertrouwen op mobiele apps. Het is een oplossing op industrieel niveau, op maat voor de smartphone-omgeving. Vergeleken met dure hardwareoplossingen voor het monitoren van het gedrag van chauffeurs is de implementatie van apps een belangrijk concurrentievoordeel ten opzichte van andere oplossingen in de markt.

"We hebben nauw samengewerkt met de chauffeurs zelf en bedrijven met wagenparken. We leerden hieruit dat ze verwachten dat de scoring van de chauffeurs flexibel is, gemakkelijk kan worden geïntegreerd in andere apps en zonder te moeten investeren in extra hardware zoals zwarte dozen of andere apparaten," aldus Klinovsky.

Volgens de casestudy Driving for Work levert de toepassing van telemetrie in wagenparken binnen acht maanden een rendement op de investering op. Bedrijven die gebruik maakten van scoring van chauffeurs noteerden een daling van het aantal incidenten met 87 procent en daling van het onderhoud met 30 procent.

Sygic zal eind april 2019 Driver Scoring SDK uitbrengen. De demoversie van Driving Scoring-telemetrie is op verzoek beschikbaar op de speciale Sygic-webpagina.

Press Kit.