GPS navigacija Sygic nudi povezivost za Androide, ali Google nastavlja blokirati aplikaciju Android Auto

05. 09. 2019

Google uporno ne dopušta programerima za karte i navigaciju trećih strana povezivanje s aplikacijom Android Auto. Pristup platformi dopušten je samo Googleovim aplikacijama Maps i Waze. Sync poziva Google da otvori povezivost s aplikacijom Android Auto i da nudi klijentima na Androidovim pametnim telefonima mogućnost izbora.

Sygic pouzdana navigacija više od 200 milijuna vozača koji su dodali povezivost MirrorLink s GPS navigacijom Sygic za Androidove uređaje. Novina omogućuje korisnicima izravno spajanje svojih pametnih telefona ili tableta sa zaslonima integriranima u automobil zbog sličnog doživljaja kao aplikacija Apple CarPlay. Tvrtka će dodati više povezivosti kasnije ove godine.

„Želimo da naša navigacija postane dostupna svima, pa i Androidovim korisnicima. Nažalost, povezivost koja podržava većinu automobila i pametnih telefona, aplikacija Android Auto, i dalje je ograničena samo na Googleove aplikacije za navigaciju“, rekao je izvršni direktor tvrtke Sygic Martin Strigac.

„Prošle je godine, Apple shvatio da otvaranje aplikacije CarPlay aplikacijama za navigaciju trećih strana neće naštetiti njihovim poslovnim interesima te da će umjesto toga unijeti svježi zrak i duh inovacija platformi i da su korisnici aplikacije Apple CarPlay pobjednici“, dodao je.

Sygic je pionir u povezivosti automobila od 2014. i jedna od prvih tvrtki koja je svojim korisnicima omogućila prikaz navigacije u zaslon ugrađen u automobilu. Od tada Sygic podržava sve standarde povezivosti, uključujući CarPlay, MirrorLink, Smart Device Link (SDL) i Bosch mySPIN.

„Sve dok Google ne prestane blokirati tržište svojim monopolističkim stavom prema jednoj od najpopularnijih Androidovih značajki, Android Auto, nećemo moći donijeti vozilima svih klijenata iskustvo navigacije na ugrađenom zaslonu automobila”, objasnio je Strigac.

Posljednja verzija GPS navigacije Sygic s povezivosti s MirrorLinkom za Androide dostupna je za preuzimanje u Google Playu.