Sygic devine prima aplicație de navigație prin GPS care colaborează cu Ford Motor Company

04. 01. 2017

Sygic este prima aplicație GPS care încheie un parteneriat cu Ford. Cu mai mult de 150 de milioane de utilizatori și acoperire în întreaga lume, tehnologia Sygic este disponibilă pentru utilizatorii de smartphone cu sistem de operare iOS sau Android, iar aplicația Sygic Car Navigation, care este de top în clasa aferentă, este optimizată pentru a funcționa fără probleme împreună cu touchscreenul de vehicul SYNC® 3 de la Ford.

Cele două companii și-au unit forțele pentru a realiza o funcţie AppLink® între Sygic și SYNC care va permite utilizatorilor să proiecteze aplicații de navigație direct de pe un smartphone pe touchscreenul de vehicul SYNC 3. Această nouă funcţie ajută la menținerea atenției șoferului la drum și a mâinilor pe volan, proiectând informațiile de navigație pe touchscreen și gestionând comenzile de recunoaștere vocală.

Directorul general executiv al Sygic, Michal Štencl a afirmat următoarele: „Sygic se implică în explorarea limitelor navigației, o filozofie care a contribuit direct la reputația noastră de durată ca lider în domeniul navigației pentru automobile conectate. Așteptăm cu nerăbdare să descoperim noi funcții premium de ultimă tehnologie și dezvoltări suplimentare în cadrul portofoliului nostru de parteneriat global pe tot parcursul anului 2017.”

Când un smartphone este conectat corespunzător cu vehiculul prin cablu USB, controlul aplicației Sygic este eliminat de pe smartphone. Aplicația este proiectată automat pe touchscreenul vehiculului și este conectată la comenzile vocale, ceea ce determină o gestionare mai convenabilă a aplicațiilor de navigație. Tehnologia are rolul de a reduce dorința șoferului de a lua și de a se uita la dispozitivul mobil.

Conform unui studiu din anul 2015 realizat de Pew Research Center, două treimi dintre cetățenii SUA sunt acum utilizatori de smartphone. Dintre cei mai mult de 1600 de utilizatori de smartphone care au participat la studiul Pew, 67% au afirmat că își utilizează smartphone-ul cel puțin ocazional pentru navigație pas cu pas în timp ce conduc. 31% au afirmat că utilizează frecvent aplicații de navigație prin intermediul smartphone-ului.

Sygic este primul creator de aplicații de navigație pentru dispozitive mobile care utilizează funcţiile AppLink de la Ford pentru a muta navigația mobilă de pe ecranul dispozitivului pe touchscreenul vehiculului. Disponibilă în mai mult de 200 de țări și în aproximativ 40 de limbi, tehnologia Sygic este optimizată pentru a funcționa fără probleme împreună cu Ford SYNC 3 - oferind șoferilor mai multe opțiuni în ceea ce privește navigația. Aplicația Sygic Car Navigation va fi lansată pentru vehicule Ford din anul 2018.

„Acum că majoritatea cetățenilor SUA utilizează un smartphone, iar majoritatea acestor utilizatori îl utilizează pentru navigație, Ford vă prezintă cu mândrie această nouă capacitate,” a afirmat Don Butler, director executiv, Ford Connected Vehicle and Services. „Ne așteptăm ca această opțiune pentru navigația mobilă să ajute la creşterea siguranței menținând atenţia șoferului la drum și mâinile acestuia pe volan.”