A Sygic új előnyt kínál – néhány kattintással utasbiztosítás érhető el a navigációban

20. 07. 2021

A Sygic – a világ legtöbbször letöltött offline GPS navigációs alkalmazása – új szolgáltatást vezet be. Az Union biztosítóval, amely az ACHMEA B.V. csoport tagja, való együttműködésnek köszönhetően mostantól a népszerű navigációs alkalmazás részeként utasbiztosítást is kínálhatunk. Ez az előny mostantól az összes uniós országban elérhető a Sygic-felhasználók számára. Ez egy egyedülálló piaci megoldás.

Mostantól a Sygic GPS Navigation sokkal több, mint egy intelligens alkalmazás, amely tele van a biztonságot és a vezetési kényelmet növelő innovációkkal, és amely akkor is elvezet az úti célhoz, ha nincs internetes térerő. Miután a közelmúltban közvetlenül az alkalmazásba integráltuk a töltésenként fizetős elektromos jármű módot, a Sygic egy újabb hozzáadott értékű szolgáltatást kínál: az utasbiztosítás megkötésének lehetőségét.

Az autóval való utazás az utóbbi időben a legbiztonságosabb utazási formává vált. „Küldetésünknek tekintjük, hogy gyorsan reagáljunk a piaci igényekre olyan új technológiákkal, amelyek a navigáció fejlesztésén kívül a biztonságot is növelik a volán mögött. Az utazás biztonsága kulcsfontosságú kérdéssé vált. Úgy véljük, hogy az új Sygic GPS Navigation előnyeit az ügyfelek a nyaralások és utazások tervezésénél és a jövőben is értékelni fogják” – mondja Martin Strigač, a Sygic vezérigazgatója.

A szokásos utasbiztosításon túl egyre több ország követeli meg, hogy a látogatók COVID-19 fertőzés esetére kiegészítő biztosítással rendelkezzenek. A biztosítótársaságok szolgáltatásai erre azonban általában még nem terjednek ki. Az Union és a Sygic tehát egyesítette erőit egy egyedülálló termék létrehozására. A Sygic navigációs alkalmazás a világpiacon egyedülálló módon COVID-19-re is kiterjedő utasbiztosítást kínál. Továbbá a biztosítás közvetlenül az utazás során is megköthető. A felhasználóbarát kialakításnak köszönhetően az ügyfél biztosítása pillanatok alatt életbe lép, és a biztosítás a fizetés után azonnal érvényessé válik.

A Sygic alkalmazás háromféle biztosítást kínál: rövid távú utasbiztosítás, COVID-19 kiegészítő biztosítást tartalmazó rövid távú és hosszú távú (éves) utasbiztosítás.

A rövid távú biztosítás a következőkre terjed ki: egészségügyi költségek Európában és a környező országokban 250 000 euróig, biztosítás a szokásos tevékenységekre és a szokásos sport- és szabadidős tevékenységekre, prémium asszisztenciaszolgáltatás a hét minden napján a nap 24 órájában, biztosítás a kórházi kezelés helyén tartózkodó hozzátartozó utazási és szállásköltségeire – és mindez önrész nélkül. Ezenkívül a COVID-19 kiegészítő biztosítást tartalmazó szolgáltatás 50 000 euróig a COVID-19 kezelési költségeit is fedezi.

Az éves biztosítás azok számára előnyös, akik évente legalább 25 napot töltenek úton. A 365 napra szóló biztosítás többszöri külföldi utazásra érvényes, míg az egy utazásra vonatkozó biztosítási időszak legfeljebb 30 nap lehet. A szolgáltatás fedezi az Európában és a környező országokban felmerülő orvosi költségeket 250 000 euróig, és a szokásos tevékenységekre, valamint a választott sport- és szabadidős tevékenységekre is kiterjed.

Az utasbiztosítás nem csak a Sygic GPS Navigation alkalmazásban érhető el, és nem csak fizetett Sygic navigációs licenccel rendelkező járművezetők számára. Bárki, akinek a mobilján megvan a Sygic navigációs alkalmazás – akár az ingyenes verzió –, köthet biztosítást repülőgépes, buszos, vonatos, hajós vagy motoros utazásra. A biztosítás egyelőre androidos telefonokra elérhető, de az iOS verzió is megjelenik a nyár folyamán.