Sygic пуска „Прогнозна маршрутизация“ за своето приложение за GPS навигация

20. 06. 2018

Функцията „Прогнозна маршрутизация“ ще подбере данните за трафика за период от две години, за да покаже на водачите най-ефективните маршрути – дори когато няма връзка с мобилната мрежа.

Sygic, водещият световен доставчик на GPS навигация, днес анонсира въвеждането на функцията „Прогнозна маршрутизация“ в своето приложение. Функцията прогнозира трафика на базата на данни, събирани в рамките на две години, позволявайки на потребителите да следват най-ефективните маршрути за достигане на своите дестинации.

Sygic е приложението за GPS навигация, което се радва на най-голямо доверие в света. Предлагано в над 200 държави и на над 40 езика с повече от 200 милиона потребителя по света, Sygic предлага единствени по рода си улесняващи потребителите функции, като офлайн карти и лесен за използване интерфейс, в допълнение към току-що въведената функция „Прогнозна маршрутизация“.

Функцията „Прогнозна маршрутизация“ взема предвид всички възможни маршрути и избира този, който ще отнеме най-кратко време. Тя прави това, като отчита реалните средни скорости по пътищата (а не публикуваните ограничения за скоростта), както и светофари, кръгови кръстовища, час от деня и исторически данни, получени при подобни пътувания. Функцията „Прогнозна маршрутизация“ се активира автоматично, когато потребителите включат приложението Sygic, като тя работи дори и при липса на интернет и мобилна мрежа.

Досега системите за GPS навигация разчитаха на данните за трафика в реално време, за да покажат най-ефективните маршрути. Когато се изключат от мобилната мрежа, тези системи могат да показват само възможни маршрути – без да могат надеждно и точно да определят най-добрия.

„Развълнувани сме да предоставим на нашите потребители на приложението Sygic по целия свят предимствата на функцията „Прогнозна маршрутизация“, която променя изцяло начина на навигиране.“ – каза Мартин Стригац, Изпълнителен директор на Sygic. „Сигурни сме, че тази функция не само ще направи навигацията по-приятна, а и ще позволи на потребителите да прекарват по-голяма част от времето си в по-плодотворни дейности – да не говорим за допълнителните икономии от гориво.“

Усъвършенстваните приложения за GPS навигация дават възможност на потребителите да спестят както време, така и пари. Изследователите във Ford установиха, че приложенията за GPS навигация биха могли да помогнат на потребителите да намалят разхода на гориво с приблизително 15%. При едно по-старо изследване се установи, че точни данни за трафика биха могли да спестят на водачите приблизително четири дни шофиране на година.

Функцията „Прогнозна маршрутизация“ се предоставя безплатно и незабавно на всичките 250 милиона потребители на Sygic по целия свят. Чрез комбиниране на предимствата на маршрутизирането чрез информация за трафика в реално време и прогнозното маршрутизиране на база исторически данни, потребителите на Sygic имат най-мощния инструмент за определяне на очаквано време на пристигане (ETA) на всяка система за GPS навигация на планетата.