Aktuálne dopravné informácie - Ako to funguje?

11. 10. 2016 · 2 min read

Na cestách pribúda každý rok čoraz viac áut, čo sa odzrkadľuje na dopravnej situácii. Všetci až príliš dôverne poznáme ten frustrujúci pocit, ktorý prichádza, keď uviaznete v doprave. Viac áut, väčšia kolóna, viac času zbytočne stráveného v aute. Dobrou správou však je, že už nemusíte márniť svoj čas v nehýbucej sa kolóne, pretože Sygic má riešenie na tento večný problém. Stačí šoférovať s doživotnou licenciou Sygic Premium + Traffic a ľahko sa vyhnete zdržaniam na cestách. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako táto online služba funguje.

Sygic ponúka aktuálne informácie o dopravnej situácii od spoločnosti TomTom. Tieto údaje sú zbierané z viac ako 400 miliónov vozidiel a aktualizované každé 2 minúty, takže vždy budete mať najnovšie informácie o stave na cestách. GPS dáta sú zhromažďované z pripojených navigačných zariadení (PND - Personal Navigation Devices), GPS zariadení profesionálnych vozových parkov, cestných senzorov, žurnalistických dát, mobilných telefónov a automobilových palubných systémov. Nemusíte nič nahlasovať, údaje sú zbierané automaticky a úplne anonymne pre pohodlie šoféra. Všetky informácie sú zlúčené a vyhodnotené, následne sa vygenerujú presné dopravné informácie, ktoré Vám pomáhajú robiť lepšie rozhodnutia na cestách.

Vďaka službe Traffic budete vedieť, kde je doprava zhustená a ako dlho sa v nej zdržíte. Informácie o zdržaní sa síce zídu, ale to ani zďaleka nestačí. Táto funkcia dokáže omnoho viac, takže spolu s informáciami o zdržaní získate aj automatické návrhy na rýchlejšie trasy, aby ste mohli ísť alternatívnou cestou a vyhnúť sa tak zdržaniu. Týmto spôsobom šetríte nielen svoj čas a peniaze, ale aj zlepšujete dopravnú situáciu, keďže neprispievate k ďalšiemu zhoršeniu stavu na cestách. Pozrite si túto infografiku pre lepšiu predstavu, ako tento systém funguje:

Ak by ste si chceli túto užitočnú službu vyskúšať, môžete ju otestovať zadarmo na 7 dní, stačí si stiahnuť aplikáciu Sygic GPS Navigation pre Android alebo iOS. Doživotne platnú licenciu Premium + Traffic si môžete zakúpiť v našom e-shope, kde nájdete aktuálnu ponuku na všetky licencie Premium + Traffic. Ak máte už zakúpenú licenciu Premium, môžete si ju rozšíriť kúpou balíka Upgrade priamo v aplikácii cez Sygic Store.

Šťastnú cestu!

Tu nájdete kompletný zoznam krajín, ktoré sú pokryté službou Traffic. Pre zobrazenie dopravných informácií je potrebné internetové pripojenie. Vďaka moderným technológiám sú využívané dáta optimalizované na minimálnu spotrebu.

Written by Dominika Majchrakova