Sygic Places - celosvětová databáze bodů zájmu pro webové stránky nebo mobilní aplikace

26. 04. 2018 · 3 min read

Sygic, lídr na poli GPS navigačních aplikací, nově nabízí více než 24 milionovou databázi bodů zájmu (POIs) zaměřenou na cestovní průmysl. S pomocí Sygic Places mohou firmy snadno poskytnout svým zákazníkům vše, co při cestování potřebují: přesnou lokaci, popisky míst, fotky, 360° videa, otvírací dobu, vstupné nebo kontakty. Rozsáhlou databázi využijí také firmy, které se zabývají lokační analýzou (tzv. Location intelligence).

Vlastnosti POIs

Sygic Places obsahují více jak 24,2 milionů bodů zájmů z otevřených zdrojů, jako je OpenStreetMap.org, Wikipedia, Wikivoyage, ale také z vlastních zdrojů společnosti Sygic a z mobilní aplikace jejího cestovatelského plánovače Sygic Travel. Přičemž 720 tisíc těchto POIs obsahuje podrobné popisky míst a 270 tisíc POIs má alespoň jednu fotku. U 1,140 těch vůbec nejnavštěvovanějších POIs jsou k dispozici 360° videa, která speciálně pro Sygic natočil najatý cestovatel v průběhu roku 2016 a 2017. Součástí Sygic Places je také databáze více jak 680 tisíc hotelů.

Sygic Places jsou dostupné v patnácti jazycích: v angličtině, francouzštině, němčině, italštině, španělštině, portugalštině, ruštině, holandštině, zjednodušené čínštině, korejštině, polštině, češtině, turečtině a v ukrajinštině.

Datové balíčky

Data vám můžeme poskytnout zvlášť pro jednotlivé státy, kontinenty a samozřejmě i pro celý svět, a to jednorázově nebo s pravidelnými aktualizacemi. Vůbec nejlépe pokrývají Sygic Places Evropu.

TAGY

Body zájmu jsou seřazeny podle popularity a spadají do nejrůznějších kategorií. Díky více jak 3 100 tagům se tak dají místa jednoduše filtrovat a použít na mnoho způsobů. Mezi nejčastější tagy patří: parkoviště, autobusová zastávka, sportovní hřiště, náboženské místo, veřejná doprava, restaurace, historické místo, bezbariérový přístup, turistické informace, dětské hřiště, park, vrchol, bazén, supermarket, kavárna, banka, poštovní schránka, veřejné toalety, památka, pláž, muzeum a tak dále.

Praktické použití

Možnosti, jak využít Sygic Places, jsou obrovské, a to jak v mobilních aplikacích, tak na webových stránkách. Díky tagům a geografickým údajům si můžete data vyfiltrovat a zúžit na konkrétní oblast dle libosti. Pokud třeba chcete svým klientům zobrazovat pouze hrady a zámky Francie, Sygic Places vám to umožní.

Firmy mohou svým zákazníkům nabídnout podrobné informace z jednotlivých destinací, tvořit cílové stránky (tzv. landing pages), průvodce a plánovače, zobrazovat fotogalerie a videogalerie, nebo si mohou pouze doplnit svou vlastní databázi míst. S pomocí Sygic Places můžete také zdokonalit e-maily, které svým zákazníkům posíláte. Stačí přidat informaci o zajímavých památkách v okolí vašeho hotelu nebo jakéhokoliv jiného zařízení.

Sygic Places také využijete, pokud se vaše firma věnuje lokační analýze. Pro většinu firem v cestovním ruchu jsou údaje o poloze esenciální při rozvoji obchodu, marketingu, logistiky nebo přímo strategie. Díky kombinaci Sygic Places s vlastními daty, jako jsou zákaznické preference, poslední nákupy, čekování se na místech, adresy bydliště, destinace letů či dovolených, pochopíte lépe potřeby svých zákazníků a nabídnete jim služby a produkty na míru.

Kontakt: business@sygictravel.com
Sygic Places Product sheet: sygic-places
Více informací: travel.sygic.com/b2b

Written by SV