10 nejlepších míst jihovýchodní Asie. Kolik jste jich navštívili?

25. 07. 2018 · 3 min read

Jihovýchodní Asie už dávno není jenom rájem baťůžkářů. Tamní cestování je čím dál jednodušší a místní hotely uspokojí i ty nejnáročnější cestovatele. Pozor však na jednu věc. Jihovýchodní Asie je návyková. Poznáte-li jednu zemi, budete chtít vidět i ty ostatní.

Angkor Wat

✈ Kambodža

Angkor Wat vznikl ve 12. století jako chrámové město a dodnes je považovaný za největší náboženský komplex na světě.
Přidejte si Angkor Wat do Oblíbených

Bohol

✈ Filipíny

Fotku pořídila Nicole Law / Pexels

Kromě úchvatných pláží najdete na filipínském ostrůvku Bohol také Čokoládové hory. Komplex 1 268 kulatých kopečků, vysokých až 120 metrů, se rozprostírá na ploše 50 km2.
Přidejte si Bohol do Oblíbených

Hue

✈ Vietnam

Ve městě Hue najdete spoustu krásných památek z období, kdy v něm sídlila poslední královská dynastie Nguyen. Od roku 1993 je na seznamu UNESCO.
Přidejte si Hue do Oblíbených

Chiang Mai

✈ Thajsko

Za autentickou atmosféru města Chiang Mai může jeho dlouhá izolace od okolního světa. Okouzlí vás svými chrámy, kterých je na území celé provincie více jak 1 000.
Přidejte si Chiang Mai do Oblíbených

Cameronova vysočina

✈ Malajsie

Cameronova vysočina je jako zelený ráj. Na jejích oblých kopcích najdete horskou džungli i zemědělskou krajinu s ovocnými farmami a čajovými plantážemi.
Přidejte si Cameronovu vysočinu do Oblíbených

Luang Prabang

✈ Laos

Staré královské město Luang Prabang sice projdete pěšky, ale na jeho pozoruhodné chrámy si vyčleňte více času. Kromě nich vás tu čeká i francouzská koloniální architektura.
Přidejte si Luang Prabang do Oblíbených

Bali

✈ Indonésie

Indonéský ostrov Bali si zamiluje opravdu každý. Zatímco na luxusních plážích si odpočinete, tak ve vnitrozemí vás čeká dobrodružství.
Přidejte si Bali do Oblíbených

Bagan

✈ Myanmar

Fotku pořídil Joel Sparks / Unsplash

Pokud jste nikdy neletěli balónem, tak Bagan je to pravé místo to vyzkoušet. Na ploše 42 km2 tu totiž uvidíte více jak 2 tisíce stojících chrámů a další 2 tisíce ruin bývalých chrámů.
Přidejte si Bagan do Oblíbených

Ha Long Bay

✈ Vietnam

Tři tisíce miniaturních ostrůvků zátoky Halong Bay si nejlépe prohlédnete z lodi. Jen tak nejlépe pochopíte, proč je tento přírodní div na seznamu UNESCO.
Přidejte si Halong Bay do Oblíbených

Národní park Khao Sok

✈ Thajsko

Fotku pořídil Colton Duke / Unsplash

Pokud milujete přírodu, tak Khao Sok je to pravé místo pro vás. Najdete zde unikátní rostliny i zvířata. Národní park je útočištěm medvědů, tapírů, divokých slonů i tygra.
Přidejte si Khao Sok do Oblíbených

Pokud vás některá místa zaujala, nezapomeňte si je přidat do svých Oblíbených v mobilní aplikaci Sygic Travel pro iOS nebo Android nebo na webovém plánovači Sygic Maps. Vždy se k nim pak můžete vrátit.

Written by SV