Sygic brengt de wereld dichterbij met de lancering van de VR-app die helpt reizigers te inspireren bij het verkennen van nieuwe bestemmingen in 360°

22. 09. 2016

Sygic, leider op het vlak van GPS-navigatie, heeft vandaag haar reis-VR-app gelanceerd. Iedereen die beschikt over een Samsung Gear VR, aangedreven via de Oculus VR-headset, kan alle uithoeken van de wereldbol ontdekken. Zo worden gebruikers geholpen doordachte beslissingen te nemen voor hun komende vakantie.

Met de VR-app kunnen gebruikers kennismaken met en rondwandelen op toplocaties in de hele wereld. Hierdoor kunnen reizigers en bestuurders potentiële bestemmingen onderzoeken voordat ze beslissen waar ze op vakantie gaan. De app bevat VR-beelden en -video’s van de populairste vakantieplekjes. Ontdek in Parijs de Eiffeltoren “by night” of doorkruis de middeleeuwse steden van België en geniet van de indrukwekkende eeuwenoude architectuur.

Al het beeldmateriaal is vastgelegd door de professionele “Sygic-reiziger”, een werknemer van Sygic die gedurende een jaar de wereld rond reist en zijn/haar trip vastlegt om alle indrukken te kunnen delen in een virtuele realiteit op 360°. Sygic heeft tot doel een bibliotheek op te bouwen van duizenden verschillende VR-opnamen van alle mooiste bestemmingen in de hele wereld binnen één jaar.

Sygic heeft faam verworven door zijn innovatieve technologie, zoals de Sygic GPS navigation-app, de eerste navigatie-app ooit die al in 2009 op de iPhone werd gelanceerd. In april 2016 onderging het bedrijf een omwenteling met het oog op de oprichting van Sygic Travel waarmee de end-to-end reisgezelservice werd gelanceerd. De marktintroductie van zijn nieuwe VR-app berust op de strategie van Sygic om de reiservaring te verbeteren voor alle reizigers in de hele wereld.

De markt van virtuele realiteit zit momenteel een gigantische groeifase. Experts voorspellen dat de verkoop van HMD’s (head mounted displays = op het hoofd geplaatste displays) tussen 2014 en 2018 bijna vijf keer sneller zal groeien dan de iPhone. Tegen einde 2016 zal Samsung met de verkoop van 5 miljoen exemplaren de absolute leider zijn in dit segment, aldus Travis Jakel, analist bij Piper Jaffray. Door deze technologie zijn een aantal sectoren getransformeerd. Hierdoor verandert de manier waarop de consument interactief omgaat met video-inhoud.

Volgens experts van de Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA), beweren twee op drie Amerikaanse reizigers dat “ze zouden beïnvloed worden als ze zouden worden blootgesteld aan VR-ervaringen”, zoals gemeld door Mashable.

Met de lancering van hun VR-app, biedt Sygic deze technologie nu gratis aan. Dit draagt bij tot het bevorderen van zijn reisaanbod voor miljoenen reizigers in de hele wereld. Sygic zet zich in om de reiservaring voor de reiziger te verbeteren voor elke fase van hun reis, van de eerste gedachte aan vakantie, via planning tot en met het verkennen van nieuwe landen na aankomst.

“Sygic heeft de meest geavanceerde reisplanner ontworpen,” vertelt stichter en CEO van Sygic, Michal Štencl. “Het toevoegen van de nieuwe VR-app aan onze suite van reishulpprogramma’s, betekent dat we nu de beste reiservaring kunnen bieden, op de weg, naast de weg en nu ook in virtuele realiteit. Ons doel is chauffeurs en reizigers te inspireren om de wereld in alle vertrouwen te verkennen.”