Η Sygic Travel Προσθέτει την Επιλογή Δημόσιας Συγκοινωνίας στην Εφαρμογή και την Ιστοσελίδα της.

05. 11. 2018

Η Sygic, κορυφαία εταιρεία πλοήγησης GPS παγκοσμίως , έχει προσθέσει υποστήριξη σχεδιασμού δρομολογίων μέσω δημόσιας συγκοινωνίας. Οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν ένα ταξίδι συμπεριλαμβάνοντας μια διαδρομή με το μετρό ή το τραμ σε εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο. Τόσο o σχεδιασμός ταξιδιού της ιστοσελίδας Sygic Maps όσο και οι εφαρμογές κινητών για λογισμικό iPhone και Android περιέχουν αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

«Οι δημόσιες συγκοινωνίες αποτελούν, μακροπρόθεσμα, ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες μας έχουν ζητήσει περισσότερο από κάθε άλλο. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα φανεί πολύ πρακτικό, ειδικά για τον κόσμο που βρίσκεται ήδη στην εκάστοτε πόλη, επειδή τους επιτρέπει να εμφανίζουν εύκολα μια διαδρομή από την τρέχουσα θέση τους στον επιθυμητό προορισμό.» λέει ο Lukáš Nevosád, αντιπρόεδρος του ταξιδιωτικού τμήματος στην εταιρεία Sygic. «Αλλά είναι επίσης εφικτό να σχεδιάσετε μια διαδρομή με τη δημόσια συγκοινωνία εκ των προτέρων και να την προσθέσετε στο σχέδιο ενός μελλοντικού ταξιδιού σας. Όταν συνδεθείτε στο διαδίκτυο, ας πούμε ένα μήνα αργότερα, η εφαρμογή θα εμφανίσει έγκυρες συνδέσεις εκείνη τη στιγμή», προσθέτει ο Nevosád.

Η Sygic Travel περιλαμβάνει δεδομένα δημόσιας συγκοινωνίας για την πλειοψηφία των κορυφαίων τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη (π.χ. Πράγα, Βενετία, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βαλένθια), τη Βόρεια Αμερική (π.χ. Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο), την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η εταιρία αυτή τη στιγμή εργάζεται για την προσθήκη περισσότερων πόλεων. Τα δεδομένα δημόσιας συγκοινωνίας προέρχονται άμεσα από ξεχωριστές πόλεις και προορισμούς που δημοσιεύουν τα δρομολόγιά τους με τη μορφή ανοικτών δεδομένων. Η ενημέρωση αυτών των δεδομένων γίνεται καθημερινά και λαμβάνει υπόψη διάφορες εξαιρέσεις, μετατροπές και αλλαγές.

Πώς λειτουργεί
Οι διαδρομές με δημόσια συγκοινωνία είναι διαθέσιμες στην επιλογή «Σχεδίαση διαδρομής» στην ιστοσελίδα Sygic Maps καθώς και στις εφαρμογές για κινητά της Sygic Travel. Στο κινητό, ανοίγοντας τις λεπτομέρειες μιας τοποθεσίας θα εμφανιστούνι επίσης πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη διαδρομή για να φτάσετε εκεί. Πατώντας το κουμπί Πλοήγησης θα σας εμφανιστούν όλες οι πιθανές διαδρομές: με αυτοκίνητο, με τα πόδια και, φυσικά, με τη δημόσια συγκοινωνία αν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την περιοχή.

Εκτός από τη δημόσια πλοήγηση, η Sygic Travel μπορεί επίσης να υπολογίσει διαδρομές με τα πόδια και να χειριστεί την πλοήγηση με αυτοκίνητο. Στον ιστότοπο, οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν διαδρομές με αυτοκίνητο και έπειτα να το στείλουν εύκολα στο GPS πλοήγησής τους.