Sygic on käynnistämässä ensimmäisenä maailmassa autojen lataukseen tarkoitetun navigointiratkaisun, joka sisältää integroidun maksutoiminnon

06. 05. 2020

Sygic on lisäämässä Sygic GPS Navigation Electric Vehicle Mode -ominaisuuden (EV Mode). Ominaisuus auttaa ratkaisemaan sähköautojen kuljettajien mahdolliset latausta ja toimintamatkaa koskevat huolet. Sygicin uuden EV Mode -ominaisuuden avulla kuljettajat voivat suunnitella reitin, jonka varrella on auton kanssa yhteensopivia latauspisteitä. Lisäksi ominaisuudella voi prosessoida maksuja ilman, että käyttäjän tarvitsee asentaa ja käyttää lisäsovelluksia. Käyttäjät voivat niin ikään vastaanottaa tietoja reaaliajassa latausasemilta. Sähköautoilu ei ole koskaan ollut vaivattomampaa.

Sygic on mobiilinavigointiratkaisujen tuottaja, jonka tuotteita käyttää yli 200 miljoonaa kuljettajaa ympäri maailman. Sygic on myös CharIN Association text: CharIN Association) -järjestön jäsen, joka on johtava toimija lataamisen standardisoinnin alalla. Järjestö esimerkiksi edistää CCS-standardin mukaisen liittimen (Combined Charging Standard) käyttöönottoa.

Sygic on alan ensimmäisenä yrityksenä julkistanut erityisen Electric Vehicle Mode -ominaisuuden, joka sisältää täysin integroidut latauspalvelut.

Käyttäjät voivat aktivoida EV-tilan ilmaiseksi. Sen avulla sähköautojen kuljettajat voivat valita laajasta sähköautojen ja ladattavien hybridien tietokannasta automallinsa tai lisätä sen siihen. Tietokanta sisältää ennalta määritettyjä tietoja, mukaan lukien tiedot akku- ja latauskapasiteetista, keskimääräisestä kulutuksesta ja liitintyypistä. Käyttäjät voivat myös säätää kaikkia parametrejä omien kokemustensa perusteella.

Kaikki tämä ilman tarvetta asentaa toista sovellusta tai rekisteröityä siihen.

”Tavoitteenamme oli tarjota kätevä ja vaivaton latauskokemus kaikille sähköautojen kuljettajille. Aktivoit vain EV-tilan, ja me hoidamme kaiken suunnittelun puolestasi”, Sygicin sähköisen liikkuvuuden toimintojen varatoimitusjohtaja Petr Fuzek sanoo.

”Kuljettajat lisäävät latauspisteen reittipisteeksi navigointiohjelmaan ja tarkastavat, onko siinä vapaita paikkoja. Sitten he voivat valita maksutavan ja käydä lataamassa autonsa. Latauksen aikana kuljettajat voivat esimerkiksi rentoutua kahvikupillisen äärellä latauspaikan lähellä. He saavat pikailmoituksen, kun akun varaustaso saavuttaa tietyn rajan. Tämän jälkeen he voivat välittömästi maksaa palvelusta”, Fuzek selittää.

Aikaisemmin tänä vuonna Sygic julkisti kumppanuuden Euroopan suurimman latausverkoston tarjoajan kanssa: Plugsurfing-yritys tarjoaa pääsyn yli 150 000 latauspisteelle yli 38 maassa.

EV-tilan julkaisu kuuluu Sygicin pidemmän aikavälin strategiaan, jolla yritys pyrkii johtavaksi toimijaksi sähköisen liikkuvuuden alalla. Yritys on kehittänyt tätä varten avoimen alustan, joka integroi maailman suurimmat latauspalvelujen tarjoajat.

Lisäksi alusta sisältää erityisominaisuuksia, joiden ansiosta kuljettajien ei enää tarvitse huolehtia toimintamatkaa ja latausta koskevista asioista.

Fuzek uskoo, että maailmanlaajuinen COVID-19-pandemia ja talouden ”uudelleenkäynnistys” kriisin jälkeen ”nopeuttavat poliittista ja sosiaalista tarvetta luoda ekologinen ja kestävä tulevaisuus.”

”Uskomme, että toipumista seuraa uusien autojen myynnin lasku, mutta samalla sähköajoneuvojen markkinaosuus tulee nousemaan tasaisesti seuraavien kuukausien aikana,” hän lisää.

Sygicin tulevaisuudensuunnitelmissa on tarjota vielä enemmän erityisominaisuuksia sähköajoneuvoille. Sygic pyrkii myös kehittämään all-in-one-ajoavustimen, jonka avulla käyttäjät saavat pitkillä ajomatkoilla tarkkaa tietoa toimintamatkoista.

Avustin huomioi kuljettajan ajotyylin, sää- ja liikenneolosuhteet sekä muut toimintamatkaan vaikuttavat tekijät. Se helpottaa entisestään käyttäjien siirtymistä polttomoottoriautoista sähköautoihin.

Electric Vehicle Mode for Sygic GPS -navigointisovellus on saatavilla ilmaiseksi kaikille. Myöhemmin tänä vuonna Sygic julkistaa toisen merkittävän sähköajoneuvoille tarkoitetun ominaisuuden, joka on kehitetty yhteistyössä valittujen autonvalmistajien kanssa.

Tämä ominaisuus auttaa helpottamaan autoilijoiden toimintamatkaa koskevia huolia lisäreittialgoritmeillä, jotka on räätälöity erityisesti sähköistä liikkuvuutta varten.

Petr Fuzek on kuvannut yrityksen tekniikkaa viimeisimmässä sähköistä liikkuvuutta koskevassa White Paper -julkaisussaan: Dawn of ePower: How to successfully tackle the challenge of range anxiety in electric vehicles and conquer the mass market.