Sygic, в сътрудничество с Glympse, осигурява споделяне на местоположението и маршрута в реално време с хората, които са в движение

23. 11. 2016

Лидерът в GPS навигацията Sygic днес пусна функцията за споделяне на местоположението и маршрута в реално време, която вече ще бъде достъпна за всички потребители с лиценз Premium. Това най-ново интегриране стана възможно благодарение на партньорството на Sygic с Glympse и дава възможност на водачите да споделят плановете си за пътуване и придвижването си по-лесно от всякога.

Посредством технологията на Glympse за споделяне на местоположението, пътуващите, които използват GPS приложението на Sygic, могат вече да споделят информация за местоположението и движението си в реално време. Хората могат да предоставят подробна информация само с няколко натискания -- да посочат маршрута, по който се движат, текущото си местоположение и очаквания час на пристигане (ETA) и много други. Това подпомага хората да съобщават лесно плановете си за пътуване и промените в тях, като посочват точно къде се намират и какво се случва на пътя в близост до тях.

Потребителите на Sygic могат да го правят, преди да поемат на път или в реално време, докато са в движение. Те могат лесно да споделят местоположението си, маршрутите и допълнителна информация по имейл или посредством популярните приложения за съобщения, като WhatsApp или Facebook Messenger. Получателите могат да получат достъп до тази информация в уеб браузър или да видят местоположението на уеб страница.

Sygic е световният лидер в GPS навигацията и използването на технологиите при пътуванията, като помага на милиони хора по пътищата чрез
най-усъвършенстваната фирмена технология. През 2009 г. Sygic пусна първото в света приложение за навигация, предназначено за iPhone. Компанията продължава да разширява използването на технологиите при пътуванията чрез пускане на първите на пазара инструменти и иновации, предназначени да задоволят нарастващите потребности на свързания водач.

Според Pew Research 67% от притежателите на смартфони използват мобилните си телефони, за да получат инструкции за навигация, докато шофират. Въпреки че повечето основни приложения с географски карти позволяват на потребителите да споделят статична информация, като точката на местоположението си, те не дават възможност за съобщаване на движението в реално време по начина, по който човек може да проследи дадена доставка или автомобил на Uber.

Sygic са първите, които предлагат споделяне на маршрута в реално време в такъв мащаб. Тази функция понастоящем не се предлага в Google Карти или в Apple Maps. Алтернативи, като Waze, предоставят ограничени опции за споделяне, като е необходимо да се изтеглят приложения. Потребителите на Sygic обаче могат да споделят своите пътувания с всеки, без да е необходимо изтегляне на допълнителни приложения. Това интегриране е най-новото усъвършенстване на поредицата от инструменти за GPS навигация, предлагани от Sygic, която включва знаковите за компанията инструкции за всеки завой и офлайн карти.

„В Sygic сме се посветили на това да предоставим най-модерната GPS навигация на клиентите си“, казва основателят и главен изпълнителен директор на Sygic Михал Щенкл. „Най-новото ни интегриране с Glympse ни поставя в предните редици на тази технология, като усъвършенства нашето приложение чрез добавяне на интуитивни инструменти за местоположение, които помагат на хората да съобщават по-лесно плановете си за пътуване.”

„Споделянето на местоположението е изключително важен компонент в пространството на свързаната мобилност. Партньорството с иновативни компании, като Sygic, ни дава възможност да предоставяме по-стабилна работа с навигацията и да осигуряваме споделяне на местоположението в реално време за водачите в цял свят“, заяви Брайън Трусел, съосновател и главен изпълнителен директор на Glympse. „Развълнувани сме от вграждането на нашата технология в приложенията за GPS навигация на Sygic с цел да спомогнем за задълбочаването на връзките между хората, които са в движение, чрез общуване относно местоположението им.”

Sygic GPS Navigation се предлага за iPhone, Android и Windows. В момента Sygic предлага отстъпка „Черен петък“ от 70%, като предоставя на новите потребители лиценз Premium за цялото време на използване на приложението на цена от само 16,99 Евро.