Bijtanken en de weg op. Sygic biedt geïntegreerde in-app betalingen via ryd in de Fuelio-app

28. 09. 2021

Fuelio van Sygic, een populaire Android-app voor de brandstofregistratie en kilometertracering, heeft een nieuwe functie gelanceerd om bijtanken nog comfortabeler en veiliger te maken voor gebruikers. U kunt voortaan uw benzine direct via de app betalen, u hoeft in de winkel niet in de rij te staan en alle details voor het bijtanken worden automatische ingevuld. In-app betalingen worden verwerkt via ryd pay, de meest uitgebreide oplossing voor mobiele betalingen, direct aan de pomp.

In deze tijden van pandemie komt Sygic op de proppen met een nieuwe functie die social distancing en tijdbesparende opvullingen in hun Fuelio-app als eerste mogelijk maken in de Sygic-familie. De in-app betaling voor brandstof is een veilige manier om drukke winkels of het aanraken van touchpad te vermijden en om vertragingen te elimineren.

In Fuelio kunnen gebruikers de dichtstbijzijnde tankstations zien, de benzineprijzen controleren om de goedkoopste te kiezen en stations met ingeschakelde ryd-betalingen kiezen. Nadat u een ryd-betaalaccount hebt gemaakt, kunt u de pomp in de app selecteren, bijtanken, betalen en vertrekken. Met ryd-betaling wordt alle informatie met betrekking tot elke tankbeurt, automatisch ingevuld in Fuelio en de gebruiker ontvangt het ontvangstbewijs van de brandstof via e-mail.

"Dit is een waardevol voordeel voor individuele personen of zelfstandigen die Fuelio gebruiken en hun kosten en verbruik willen bijhouden zonder hieraan veel tijd te verliezen. Omdat u bij een betaling via de app in uw smartphone geen tankstation hoeft binnen te gaan, loopt u ook geen risico om besmet te worden door virussen en wordt het volledige proces om informatie in de app te krijgen, vereenvoudigd," zegt Adrian Kajda, Fuelio product manager.

De nieuwe betaalmethode kan niet alleen nuttig zijn voor individuele klanten, maar ook voor bedrijfswagenparken die kunnen profiteren van transparante en geordende betalingen en factureringen.

"We kijken naar een toekomst waar alle eigenschappen en functionaliteiten met betrekking tot uw voertuig, via uw smartphone of zelfs direct vanaf uw wagen kunnen worden verwerkt. Daarom maken wij toepassingen mogelijk waarmee we betere ervaringen kunnen bieden die de klantloyaliteit stimuleren en waardoor we ons onderscheiden van onze concurrenten. We zijn bijzonder blij om een partnership te kunnen vormen met Sygic en zo nog meer krachtige ervaringen in de wagen te kunnen meenemen op de weg. Bovendien kan de klant rekenen op een probleemloze, veilige en betrouwbare interactie," vertelt Martin Schisslbauer van ryd.

Ryd-betalingen zijn momenteel beschikbaar bij tankstations in Duitsland, België, Nederland en een enkele stations in Zwitserland en Oostenrijk. Het aantal tankstations dat ondertussen ryd-partner is blijft groeien op alle markten.

Over Fuelio
Fuelio is een handig hulpprogramma voor het opvolgen van uw autokosten, onderhoud, tankbeurten, verbruik, kilometerstand, benzinekosten en geld besparen voor iedereen. Android Authority heeft een recensie geplaatst over apps voor het zoeken van tankstations en heeft Fuelio van Sygic erkend als een van de beste op de markt. De app is beschikbaar in de hele wereld in meer dan 40 talen én is gratis! Fuelio is momenteel al meer dan 3,5 miljoen keer gedownload.
fuel.io

Over ryd pay
ryd is een ecosysteem. Met ryd pay gebeuren betalingen direct via de app aan de pomp of in de wagen. Het is snel, handig en veilig, dankzij de beveiligings- en codeermechanismen die voldoen aan de normen van online banking. ryd pay-gebruikers kunnen de service gratis gebruiken bij alle tankstations die al ryd-partner zijn. Naast het gebruik van onze eigen ryd-app als een direct kanaal, bieden we derden, zoals navigatie-apps, betaalmodules in de wagen van wagenfabrikanten of apps, de mogelijkheid onze pay@pump-functies te gebruiken via een API- of WebApp-implementatie. Ons doel is precies daar te zijn waar de digitale klant van onze partners zich bevindt.
nl.ryd.one/ryd-pay