Truckers en caravangebruikers kunnen het nieuwe seizoen starten met Sygic, verbonden met Android Auto

17. 01. 2024

We hebben geluisterd naar de wensen van professionele vrachtwagenchauffeurs en caravanliefhebbers die Sygic GPS Truck & Caravan Navigation gebruiken. Sygic heeft een van de meest gevraagde functies gelanceerd die het comfort en de veiligheid van het gebruik van de navigatie-app in grote voertuigen verbetert. Na de introductie van de ondersteuning voor Apple CarPlay twee maanden geleden, is het nu de beurt aan Android Auto.

Door een mobiel apparaat te koppelen met een voertuig, krijgen vrachtwagenbestuurders en caravangebruikers toegang tot een naadloze navigatie dat verbonden is met een infotainmentsysteem. "We zijn bijzonder gelukkig fantastische nieuws met u te kunnen delen dat het leven van onze gebruikers zal vereenvoudigen en meer comfort bieden, onafhankelijk van het besturingssysteem van hun telefoon. Sygic GPS Truck & Caravan Navigation is de eerste navigatie voor grote voertuigen die zowel CarPlay als Android Auto ondersteunt", aldus Roman Paulen, Chief Marketing Officer bij Sygic.

Tegen eind 2023 heeft Sygic een CarPlay-platform geïmplementeerd. En met het nieuwe jaar komt ook de integratie met Android Auto eraan. Voor de routeberekening houdt de specifieke navigatie, bedoeld voor vrachtwagens en andere soorten grote voertuigen, met inbegrip van caravans, bestelwagens en bussen, rekening met de afmetingen van het voertuig, de maximumsnelheid, emissies en specificaties voor HAZMAT.

In tegenstelling tot andere navigatieprogramma’s, werkt Sygic met offline kaarten, zodat een ononderbroken navigatie wordt gegarandeerd, zelfs in gebieden met een beperkte connectiviteit. Dit kan een gigantisch voordeel zijn, vooral voor caravangebruikers en vrachtwagenbestuurders die onbekende regio’s doorkruisen.

In één Premiumpakket met meldingen van snelheidslimieten, up-to-date brandstofprijzen, dynamische rijbaanbegeleiding en specifieke nuttige plaatsen, zoals parkeerterreinen voor grote voertuigen en campings, biedt Sygic u nu een levenslange Premium Truck-licentie en een levenslange Premium Caravan-licentie, allebei met spiegeling via CarPlay of Android Auto.