A Sygic a VR alkalmazás bemutatásával közelebb hozza a világot, ösztönzi az utazókat, hogy 360°-ban tekinthessék meg az új úti célokat

22. 09. 2016

A Sygic, a GPS-navigáció piacvezetője a mai napon bemutatta a Travel VR alkalmazást. Mostantól minden Oculus VR headsettel működő Samsung Gear VR felhasználó felfedezheti a világ távoli pontjait, s így megalapozott információk alapján választhat helyszínt közelgő utazásaihoz.

A VR alkalmazással a felhasználók körbejárhatják és megismerhetik a világ számos népszerű helyszínét, így az utazók és autóvezetők megismerhetik a potenciális úti célokat, mielőtt döntést hoznak az utazásról. Az alkalmazás a legnépszerűbb utazási helyszínekhez kínál virtuálisvalóság-képeket és -videókat: látogasson el vele éjszaka a párizsi Eiffel-toronyra, vagy barangoljon Belgium középkori óvárosaiban, csodálja meg a több száz éves, lenyűgöző építészeti emlékeket.

Az összes felvételt egy professzionális „Sygic-utazó”, a Sygic egy megbízottja készítette, aki azért utazott egy évig a világ körül, hogy úti élményeit 360°-os virtuális valóság formájában ossza meg a felhasználókkal. A Sygic célja, hogy egy éven belül több ezer virtuálisvalóság-felvételből álló könyvtárat hozzon létre a világ legnépszerűbb helyeiről.

A Sygic hírnevét az általa kínált innovatív technológiáknak, például a Sygic GPS-navigációs alkalmazásnak köszönheti, amely 2009-ben az első, iPhone készülékhez megjelent navigációs alkalmazás volt. 2016 áprilisában a vállalatból kivált a teljes útvonalas (end-to-end) utazási asszisztens szolgáltatást kínáló Sygic Travel. Az virtuális valóságot kínáló új alkalmazás a Sygic az utazási élmény továbbfejlesztésére irányuló stratégiájára épül.

A virtuális valóság piaca hatalmas mértékben növekszik. A szakértők előrejelzése szerint a fejre helyezhető megjelenítők (HMD) eladása 2014. és 2018. között közel ötször olyan mértékben fog növekedni, mint az iPhone készülékeké. Travis Jakel, a Piper Jaffray elemzője szerint a Samsung 2016 végére 5 millió darabbal a VR headsetek vezető értékesítője lesz. Ez a technológia több iparágat is átformált, és új módszereket vezetett be a fogyasztók részére kínált videotartalmak világában.

A Las Vegas-i Rendezvényszervezési és Látogatóhivatal (Las Vegas Convention and Visitors Authority – LVCVA) szakértői szerint háromból két egyesült államokbeli utazó állítja, hogy „egy virtuálisvalóság-élmény befolyásolná a döntésében”. – írja a Mashable.

A Sygic a virtuális valóságot nyújtó alkalmazás bemutatásával ingyenesen kínálja ezt a technológiát, a világon több millió utazónak nyújtva további segítséget az utazási lehetőségek megtekintéséhez. A Sygic célja, hogy az utazás minden fázisában még tökéletesebb élményt nyújtson az embereknek, attól kezdve, hogy az utazás ötlete felmerül, a tervezésen keresztül egészen a megérkezés utáni felfedezésekig.

„A Sygic megalkotta a legfejlettebb utazástervező eszközt” – mondja Michal Štencl, a Sygic alapítója és ügyvezető igazgatója. „Azzal, hogy az új virtuális valóságot nyújtó alkalmazást felvettük az utazási szoftvereszközök közé, már vezetés közben, terepen és a virtuális valóságban is a legmagasabb szintű utazási élményt tudjuk nyújtani. Célunk ösztönözni az autósokat és az utazókat, hogy merjék felfedezni a világot.”