MWC 2019: A nemzetközi piacvezető Sygic bemutatja az Apple CarPlay GPS navigációs alkalmazás új biztonsági funkcióit

25. 02. 2019

A Sygic a spanyolországi Barcelonában tartott Mobile World Congress keretében bemutatta a Sygic és az Apple CarPlay összekapcsolásával kapcsolatos fő frissítését.

A világvezető, 200 millió felhasználó által kedvelt Sygicma egy nagyobb frissítést jelentett be a Sygic GPS Navigation alkalmazás Apple CarPlay rendszerrel való összekapcsolására vonatkozóan. A vállalat ezt a MWC Barcelona 2019 kiállításon jelentette be a spanyolországi Barcelonában.

A frissítés az iOS 12.x rendszer felhasználói számára dupla kijelzőt biztosít az Apple CarPlay-kompatibilis járműveken: az alkalmazás a gépjármű információs és szórakoztató rendszerén és a vezető iPhone készülékén is megjelenhet, míg az előző verzió csupán az információs és szórakoztató rendszeren történő megjelenítést tette lehetővé.

A gyorsan növekvő számú, Apple CarPlay navigációt használó vezetők mostantól továbbfejlesztett felhasználói élményben részesülnek, többet között a Sygic olyan biztonsági funkcióival, mint a Head-Up Display (HUD), amely a szélvédőre vetíti az útvonalra vonatkozó információkat, vagy a Dashcam, amely az óvatos vezetés szolgálatába állítja az iPhone képernyőjét.

A National Highway Traffic Safety Administration (Amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság – NHTSA) statisztikái szerint
2015-ben a halálos balesetek 10%-át és a személyi sérüléssel járó balesetek 15%-át a gépjárművezetők figyelmének elvonása okozta. A Sygic GPS Navigation Head-Up Display [HUD] funkciója a vezető iPhone készülékéről a szélvédőre vetíti a térképgrafikát és a navigációs utasításokat, és így vezetés közben nem kell lenéznie a telefonjára. A CarPlay jelenleg több mint 400 gépjárműtípusban érhető el.

A biztonságtudatos vezetők egyre nagyobb piacot jelentenek a fedélzeti kamerák számára, amelyek eladásában a Consumer Technology Association (Amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség – CTA) előrejelzései 2018-ban az előző évihez képest 20%-os növekedést prognosztizáltak. A fedélzeti kamerák ára akár a 100 ezer forintot is elérheti. A Sygic Dashcam funkciójával a rögzített iPhone készüléket használva további költségek nélkül rögzítheti a jármű előtti útszakaszt.

Másik említésre méltó jellemző az útvonalon lévő hasznos helyek (POI), az érdekes és fontos helyek GPS-koordinátáinak adatbázisa, beleértve a pihenőhelyeket és benzinkutakat, amelyek a térképkijelzőn jelennek meg. A sávasszisztens a megfelelő sávba irányítással segít a vezetőnek a bonyolult forgalmi helyzetekben eligazodni.

„A folyamatos innováció filozófiáját nagyon komolyan vesszük” – mondta Martin Strigac, a Sygic vezérigazgatója. „A termékeink kiadását követően figyelünk a közösség visszajelzésére, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kiváló minőségű frissítésekkel újabb funkciókat kínáljunk felhasználóink kényelme és biztonsága érdekében.”

A Sygic egyike azon kevés, navigációs megoldást gyártó vállalatoknak, amelyek a gépjárműveken elérhető összes csatlakoztatási szabványt támogatják; emellett a vállalat a jövőben készen áll a nagyobb gépjármű-csatlakoztatási szoftverfejlesztők SDK-ival való együttműködésre, amilyen például az Android Auto. Így tovább folytatja a világ gépkocsivezetői számára nyújtott biztonság iránti küldetését.